Заради вандалите за пореден път облагородиха "замъка" в "Приморски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:00 / 24.09.2014
1139
Така изглежда сега една от детските площадки в така нареченото "еврокаре", заключено между улиците "Драва Чех", "Цар Асен", "Генерал Колев" и "Чаталджа" в Район "Приморски".

"Наричаме това пространство, наситено с детски и спортни площадки, кътове за отдих и озеленени и разцветени площи "еврокаре", защото то беше облагородено и реконструирано със средства, осигурени по европейски проект", съобщават от кметство "Приморски" и допълват:

От 28 юни 2012 г., когато съоръженията бяха въведени в експлоатация досега, фирмата, която работи по проекта, "Девня трейд" ООД, вече 5 пъти е освежавала люлки, катерушки и настилки, подменяла е съдове за смет, ремонтирала е чешмички и паркова мебел ... , при това без да е регламентирано в договора, защото не става въпрос за гаранционни ремонти. И така извършените на добра воля дейности като труд и вложени материали възлиза на близо 20 000 лева.

Подчертаваме това "сега", защото само преди броени дни замъка в посочената площадка беше отново пребоядисан. Докога ще е в този вид могат да отговорят само вандалите, които го шарят с неприлични думи и рисунки, палят огън в него, някои го превръщат в спалня, тоалетна ... Накратко - правят всичко възможно тази интересна детска площадка да бъде непривлекателно място за отдих и игри.

Определението "вандали" в случая не е пресилено, защото как може да бъде определен човек, който не умее да се зарадва на хубавото, да го оцени и пази, а то събужда у него само необяснима агресия и желание да руши.

Тази площадка е само конкретния повод. Примери с отрицателен знак - много. И вероятно така ще бъде докато не възпитаме у себе си чувството на непримиримост към подобни действия и започнем да пазим и поддържаме създаденото за обществено ползване, защото то е на всички и често е съградено с нашите пари.

Приемете този текст като призив заедно да пазим и поддържаме направеното за нас и нашите деца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).