Зарадваха с коледни подаръци семейства в Общностния център във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 12.12.2018
1517
Организацията на ГЕРБ във варненския район "Младост" подготви коледни подаръци за потребителите на Общностния център за деца и семейства на ул. "Кап. Райчо“ 103-А.

Елха и празнична украса зарадваха децата, за които се полагат почасови грижи. Осигурени бяха и играчки за малките потребители на центъра.

Младежи от районната организация на ГЕРБ лично се включиха в украсяването на коледното дръвче, а общинският съветник  Калина Пеева поздрави ръководителя Даниела Биячева за ползотворната работа и прекрасната атмосфера в Общностния център, който е реализиран като част от социалната програма на община Варна.

Центърът предлага широк спектър от здравни и социални услуги в подкрепа на деца до 7-годишна възраст и техните родители.  От откриване му през 2015 г. през центъра са преминали стотици деца и семейства, които са се възползвали от възможността за ранна интервенция на уврежданията, здравна детска консултация и превенция на заболяванията, психологическа и педагогическа подкрепа.   

"С потребителите работят социални работници, психолог, педиатър, рехабилитатор, логопед, медицински сестри, както и медиатори, които на терен консултират деца и семейства в риск. Услугите, които предлагаме, са напълно безплатни и достъпни за всички. От създаването на Общностния център сме предоставили здравни услуги, в това число и стоматологична помощ, на повече от 1200 деца. Семейните консултации, които осигуряваме са обхванали над 500 потребители", сподели Даниела Биячева. Тя допълни, че услугите им най-често се ползват от хора с материални проблеми, семейства с деца с увреждания, самотни родители, родители от уязвими групи и в рискова възраст, а също и бъдещи родители, както и баби и дядовци, които срещат трудности в отглеждането на своите внуци.

"Общностният център е нагледен пример за интегрирана медико-социална и образователна услуга. Често семействата трудно се решават да потърсят подкрепа от специалист във връзка с проблемите на своето дете. Подхождаме много внимателно към всеки отделен случай, като предлагаме възможност и за индивидуална, и за групова работа с деца и родители", посочи още Даниела Биячева.

От името на организацията на ГЕРБ в "Младост" и нейния ръководител Христо Христов, който е и кмет на варненския район, Калина Пеева пожела на екипа на Общностния център много здраве и успех в благородната им дейност, повече детски усмивки и щастливи семейства.

Виж коментарите (0)

Още по темата (100):
25.01.2019 Кметът Портних награди участниците в конкурса "Да украсим Варна за Коледа
2018"
03.01.2019 Проф. Байкова даде хитри съвети след празничното преяждане
03.01.2019 Коларова: С новогодишната си реч Румен Радев направи реклама на Доган
02.01.2019 Нашенец описа охридския ужас
02.01.2019 Огромна конкуренция за новогодишната нощ между варненските заведения
02.01.2019 Растат ли сметките за ток, варненци? Енергото показа какво е потреблението
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).