Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Зашеметяващ електро джаз от Антон Егер в последната вечер от RADAR 2019
Автор: Пламена Николова 16:08 / 05.08.2019Коментари (0)1184
©
Шестото издание на RADAR Festival Beyond Music ще се проведе в дните от 9-ти до 11-ти август в град Варна. Фестивалът отново ще запази своята традиция и ще представи на публиката си проекти, които извеждат изкуството отвъд познатите граници, свързвайки музиката с други разнообразни артистични форми на изразяване. Финалът в последната вечер на фестивала е отреден за третия основен концерт от програмата на RADAR 2019 – това е представянето на дебютния албум Æ на Антон Егер, което ще се състои на 11-ти август от 21:00 часа в залата на Граджска художествена галерия.   

Антон Егер несъмнено се нарежда сред най-експресивните, енергични и виртуозни барабанисти на съвременната европейска джаз сцена. Зад неговият многопосочен талант стои интересна история. Като юноша Антон свири в маршова група и създава първата си пънк банда. След година служене като военен барабанист в Кралската гвардия в Норвегия, той започва да търси нови територии, а джазът и ритмично сложната музика се превръщат в основна част от живота му. Оттогава той обикаля света, изпълнявайки както съвременен джаз, така и рок, оставайки верен и на двата свята.

След многобройните си турнета и създадени албуми като член на авангардното трио Phronesis и групата на саксофониста Мариус Несет, Антон издава дългоочаквания си дебютен албум Æ, с който демонстрира нови и непознати страни на неговия артистичен профил.

"Жанрово-определящ микс от електроника, хардкор съвременни бийтове и ретро-музикални-удоволствия.“ – така Антон Егер описва своя дългоочакван проект, който промени всички разбирания за електронно звучене и даде ново поле за изява на многопластовия талант. Музикалното пътуване, което предстои на 11-ти август ще бъде подарък за феновете на RADAR от Егер и неговите музиканти Мат Калвер, Робин Мъларки и Нилс Броос.

Албумът Æ е всеобхватно олицетворение на твореца в най-креативния му и енергичен момент. Непредсказуемост, която кара сложността да звучи просто, а старите идеи да изглеждат нови. Това е проект без аналог, благодарение на който Eger и музикантите му достигат своите нови висоти в музиката, създавайки изкуство отвъд всички очаквания.

"Силно вярвам, че ми е било писано да правя това. Колкото по-възрастен и по-зрял (надявам се) ставам, толкова повече разбирам колко важна е мотивацията, за да навигираме през живота. Да се будиш в очакване на своя ден е златно. Щастието е най-големият подарък и нещо, което не трябва да приемаме за даденост.“ – споделя Егер по повод неговото призвание.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна, Министерство на културата и индивидуални дарения.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: