Зашеметяващ електро джаз от Антон Егер в последната вечер от RADAR 2019

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:08 / 05.08.2019
1205
Шестото издание на RADAR Festival Beyond Music ще се проведе в дните от 9-ти до 11-ти август в град Варна. Фестивалът отново ще запази своята традиция и ще представи на публиката си проекти, които извеждат изкуството отвъд познатите граници, свързвайки музиката с други разнообразни артистични форми на изразяване. Финалът в последната вечер на фестивала е отреден за третия основен концерт от програмата на RADAR 2019 – това е представянето на дебютния албум Æ на Антон Егер, което ще се състои на 11-ти август от 21:00 часа в залата на Граджска художествена галерия.   

Антон Егер несъмнено се нарежда сред най-експресивните, енергични и виртуозни барабанисти на съвременната европейска джаз сцена. Зад неговият многопосочен талант стои интересна история. Като юноша Антон свири в маршова група и създава първата си пънк банда. След година служене като военен барабанист в Кралската гвардия в Норвегия, той започва да търси нови територии, а джазът и ритмично сложната музика се превръщат в основна част от живота му. Оттогава той обикаля света, изпълнявайки както съвременен джаз, така и рок, оставайки верен и на двата свята.

След многобройните си турнета и създадени албуми като член на авангардното трио Phronesis и групата на саксофониста Мариус Несет, Антон издава дългоочаквания си дебютен албум Æ, с който демонстрира нови и непознати страни на неговия артистичен профил.

"Жанрово-определящ микс от електроника, хардкор съвременни бийтове и ретро-музикални-удоволствия.“ – така Антон Егер описва своя дългоочакван проект, който промени всички разбирания за електронно звучене и даде ново поле за изява на многопластовия талант. Музикалното пътуване, което предстои на 11-ти август ще бъде подарък за феновете на RADAR от Егер и неговите музиканти Мат Калвер, Робин Мъларки и Нилс Броос.

Албумът Æ е всеобхватно олицетворение на твореца в най-креативния му и енергичен момент. Непредсказуемост, която кара сложността да звучи просто, а старите идеи да изглеждат нови. Това е проект без аналог, благодарение на който Eger и музикантите му достигат своите нови висоти в музиката, създавайки изкуство отвъд всички очаквания.

"Силно вярвам, че ми е било писано да правя това. Колкото по-възрастен и по-зрял (надявам се) ставам, толкова повече разбирам колко важна е мотивацията, за да навигираме през живота. Да се будиш в очакване на своя ден е златно. Щастието е най-големият подарък и нещо, което не трябва да приемаме за даденост.“ – споделя Егер по повод неговото призвание.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна, Министерство на културата и индивидуални дарения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).