Защитени от изчезване животни "оживяват" в училищен стенопис във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:58 / 12.09.2017
2564
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Климент Охридски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Защитени и застрашени от изчезване животни и растения в България "оживяха" през лятната ваканция по стените на варненското училище "Св. Климент Охридски". 

Мащабният стенопис е дело на най-малките художници от паралелките с разширена подготовка по изобразително изкуство, а проектът е на младата им преподавателка Мария Ангелова. 

На площ от близо 15 кв.м. те изрисуваха уникален стенопис, представящ защитените и застрашени от изчезване видове в България. В стенописа, върху географската карта на родината ни са разположени десетки видове бозайници, земноводни, влечуги, риби и растения, някои от които отдавна не се срещат у нас и други, които децата познават само от енциклопедиите и учебниците. 

Подготовката на проекта започна в навечерието на 22 април - Международният ден на Земята. Малките художници са кандидатствали в училищен конкурс за проекти на животни и растения защитени и застрашени от изчезване и най-добрите са спечелили мястото си в екипа, който е осъществил стенописа. Идеята е децата да участват активно в културния живот на училището, да имат собствен принос за подобряване на естетичната среда, както и да разширят познанията си за околната среда и влиянието на човешката дейност върху природата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).