Застраховат двореца Евксиноград

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:55 / 06.11.2015
840
Министерският съвет ще застрахова евксиноградската ракия, както и цялата останала продукция на избата в някогашния царски дворец, а сега резиденция на властта. За целта администрацията на "Дондуков" 1 обяви обществена поръчка, с която търси дружество за покриване на евентуалните щети по цялото имущество на кабинета през следващата година. Отделената за това сума е 62 400 лв.

Стопанство "Евксиноград" произвежда гроздова ракия, няколко вида вина и "Евксиняк", с които се черпят министри и депутати, когато отдъхват в резиденцията. Полицата ще покрива щети и по самия дворец, вилите за почивка, както и намиращите се там лозови масиви и бадемова градина.

В рамките на обществената поръчка застраховани ще бъдат още притежаваните от Министерския съвет 91 автомобила, самата сграда на "Дондуков" 1, в която заседава властта и в която се намира кабинетът на премиера Бойко Борисов, почивните бази в Шабла и Приморско, правителственият комплекс "Бояна", както и всички останали сгради на МС. Полицата ще покрива и щети върху активи с художествена и историческа стойност, както и 279 лаптопа и таблети.

Цялото имущество се застрахова срещу куп рискове, сред които пожар, земетресение, наводнение и други бедствия, експлозия, токов удар, забиване на превозно средство, падащи летящи тела, бунтове, граждански вълнения и тероризъм.


Източник: в. Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес
Официално: Изборният ден във Варна приключи!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).