Затвор и глоба заплашват търговка, продавали стоки менте във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:14 / 05.10.2021
1091
Районна прокуратура - Варна предаде на съд 34-годишната Е.С. от Омуртаг - собственик и управител на дружество, стопанисващо търговски обект – магазин за продажба на обувки, чанти и други стоки. Жената била привлечена като обвиняема за това, че продавала стоки на световни модни марки, без съгласието на притежателите на изключителните права на същите - престъпление по чл.172б, ал.2, пр.2 във връзка с ал.1 от НК, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

При извършена проверка в магазина на Е.С., разположен във Варна, било установено, че обвиняемата предлага за продажба в търговския си обект артикули, носещи знаците на запазени марки на чуждестранни дружества. Констатирано било, че собственици на тези марки под никаква форма не били предоставили своето съгласие на собственичката на търговското дружество за това, притежаваните от тях търговски марки да бъдат използвани по какъвто и да е начин в търговската й дейност.

Извършени били действия по претърсване и изземване на наличната стока, като общата стойност на обувките и аксесоарите, иззети от магазина, била 89 891,87 лева.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде призната за виновна Я.Х. може да получи наказание "лишаване от свобода“ от пет до осем години и глоба от пет до осем хиляди лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).