Затвор за младеж от Варна, взел телефон на кредит с чужда лична карта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:56 / 27.04.2017
1302
Ефективно наказание от 2 години затвор наложи Варненският районен съд на 25-годишен младеж за документна измама, свързана с вземане на стоки на кредит чрез ползване на чужда лична карта.

 

 

25-годишният младеж беше признат за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение в престъпление по чл. 212, ал.1 от НК. 

Деянието е извършено на 30 август 2014 година. Тогава, пред продавач-консултант в магазин за продажба на техника на лизинг, подсъдимият се легитимирал и възползвал от чужда лична карта без знанието на собственика й. 

С чуждия документ и чрез използване на неистински документи (договор и искане за стоков кредит, декларации и др.), той получил без правно основание чуждо движимо имущество - мобилен телефон. Съгласно договора за стоков кредит апаратът трябвало да се изплати на 12 месечни вноски, но такава била внесена само веднъж от неустановено по делото лице. Кредитът не бил погасяван и по тази причина било заведено изпълнително дело. Впоследствие колекторска фирма за събиране на дългове се свързала с човека, чиито лични данни били вписани в договора, и той от своя страна подал жалба.

25-годишният младеж е осъждан. По отношение на него съдът извърши групиране на наложени му наказания с предходни присъди и определи той да търпи най-тежкото от тях - 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).