Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Затвор за рецидивист, извършил грабеж на перилни препарати и козметика
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 12.05.2021Коментари (0)1038
©
Варненският окръжен съд призна за виновен 39-годишния Огнян С. в извършването на грабеж от хранителен магазин във Варна, съобщиха от пресслужбата на институцията.

На 06.01.2021 год. той решил да открадне стоки, които впоследствие да продаде и по този начин да се снабди с пари. Към 10.50 часа влязъл в хранителен магазин "Колхоза“. Продавачката се усъмнила в лицето, тъй като й се сторило познато – запомнила подсъдимия, тъй като преди време той бил заподозрян, че откраднал  от обекта бутилка ракия.

Жената застанала на изхода на магазина. Огнян С. отишъл на щандовете за козметика и перилни препарати. Взел два броя прах, два комплекта душ-гел и спрей дезодорант, които сложил в раницата си. На изхода бил спрян от служителката на магазина, която поискала да види какво носи в нея. Той я блъснал, но жената го хванала за дрехата, която не пуснала и след излизането му от обекта.  Огнян започнал да й крещи и агресивно я избутал от себе си. С вещите в раницата избягал от местопрестъплението.

Съдебно-оценителна експертиза изготвена по делото сочи, че стойността на кражбата е 35,18 лева.

По-тежката квалификация на престъплението е заради употребената от извършителя сила, за да запази владение над откраднатите вещи.

39-годишният мъж е с начално образование, безработен и има 16 предишни присъди - предимно за кражби и притежание на наркотици.

По искане на защитата съдебното следствие беше проведено по т.нар. съкратена процедура с признаване на фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. При нея, съдът е задължен от закона да намали размера на наказанието "лишаване от свобода“ с 1/3 при постановяване на осъдителна присъда.

Защитата на Огнян С. поиска от съда присъда под предвидения минимален размер от 5 години затвор. Като доводи бяха изтъкнати малкият размер на откраднатите стоки, както и липсата на намерение за употреба на сила. Посочено беше и тежкото материално и семейно положение на мъжа, който имал многодетно семейство. Освен това бил съдействал на разследването.

Варненският окръжен съд наложи на Огнян С. наказание "лишаване от свобода“ в размер на 5 години при първоначален "строг режим“ на изтърпяване, което намали с 1/3 до 3 години и 4 месеца, тъй като счете че е налице превес на смекчаващите вината обстоятелства. Променена беше и мярката за неотклонение на подсъдимия от "подписка“ в "задържане под стража“, предвид опасността лицето да се укрие от правосъдието.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: