Заведение на Червения площад във Варна изгоря до основи

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
09:27 / 24.08.2016
15646
Заведение на ул. "Васил Друмев" в близост до Червения площад на Варна е изгоряло до основи, видя репортер на Varna24.bg. Гледката е страховита. По чудо не е пламнал намиращият се в съседство магазин за платове и текстил. 

За три големи пожара в изминалото денонощие съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Както вече Varna24.bg информира вчера около 13:45 часа, на тел. 112, е получен сигнал за пожар, възникнал в къща и сухи треви, намиращи се в м-ст "Сълзица". На място пет противопожарни автомобила са гасили огъня, който се разпространява бързо по трудно достъпен терен и при наличието на вятър. 

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са значителни материални щети по къщата, унищожени са: 66 кв. м поркивна конструкция, домакински уреди, електрически инструменти и градинска техника, дървен материал, автомобилни гуми и част от покрива на съседна къща (около 5 кв. м). 

Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в електрически уред. Повече от 40 дка сухи треви и храсти са изгорели при пожара.

Пожарът е загасен малко след 23:00 часа, като на място остават два екипа на РДПБЗН - Варна. И към момента на мястото има дежурен екип.

По време на гасителните дейности, около 20:35 часа, е получен сигнал за пожар в заведение, разположено на ул. "Васил Друмев" във Варна. Незабавно от пожара в м-ст "Сълзица", който вече е локализиран, са пренасочени три противопожарни автомобила. 

Пожарът бързо е обхванал цялото заведение, като е възникнал в кухненското помещение. 

Няма пострадали хора. Унищожени са: 80 кв. м покривна конструкция, мебели и обзавеждане от заведението, електрически уреди и оборудване. От огъня са засегнати и три автомобила, паркирани в съседство. 

В 20:25 минути е получен още един сигнал за пожар в сухи треви на площ около 5 дка в землището на с. Константиново. Два противопожарни екипа са изпратени за справяне с огъня. Пострадали хора няма. Изгоряла е дървена барака с площ около 20 кв. м, която се е запалила вследствие на запалената близо суха трева. Вероятната причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).