Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заведения и хотели ще плащат по-малко за музика в следващите 5 години
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 05.10.2015Коментари (0)576
©
С до 25% по-малко за следващите пет години да плащат заведенията и хотелите за музика. За това се договориха Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (БАХР) и двете сдружения за колективно управление на музикални права, предаде "Дарик".

Тарифата следва да бъде одобрена от Министерството на културата и да влезе в сила от 1 януари 2016 г. Намалението ще засегне всички 100 000 обекта, а отстъпките ще важат само за тези от тях, които са изчистили всичките си задължения към двете музикални сдружения.

Изпълнителният директор на едното сдружение за колективно управление на музикални права Иван Димитров обясни, че към настоящия момент 15 % от обектите плащат за музика. С намалението на тарифата се цели минимизиране на сивия сектор и да се обхване по-голяма част от пазара.

Освен това се предлагат и промяна в закона. "Хипотезата за общински структури, които да могат да проверяват на места, това е истината. Министерството на културата нито трябва да се превръща в полицай, нито има ресурс да назначи 300 инспектори, които реално да покрият цялата страна", коментира зам.-министърът на културата.

Председателят на БАХР Благой Рагин обясни, че няма опасност заради намалението на парите за музика, да спаднат цените в заведенията и хотелите.

"Това са символични цени, няма такава опасност. Става въпроса да научим нашите колеги да се държат като европейци, да започнат да плащат това, което плащат всички. Не само европейски страни, а и Америка, всички бели страни, които претендират да са такива", заяви председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин.

Намалението се отнася за всички 100 000 обекти, а отстъпките ще се отнасят само за тези, които са изчистили задължения си към двете сдружения за колективно управление на музикални права. Договорената тарифата следва да бъде одобрена от Министерството на културата и да влезе в сила от 1 януари 2016 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: