Завърши вторият Международен образователен форум за качество в образованието

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:36 / 12.09.2022
984
Завърши Вторият международен образователен форум "Качеството на образованието в условията на дигитална трансформация и спецификата на поколенията“, организиран от Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката и Националното сдружение на Общините в Република България, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности".

В рамките на събитието се включиха 246 участници от девет държави - България, Румъния, Финландия, Полша, Испания, Кипър, Гърция, Турция, Италия. Дискусиите във форума се наблюдаваха и онлайн в  ZOOM и You Tube.

В работните срещи активно участваха представители на университети, работодателските и синдикални организации. Обсъдени бяха теми за преподаването в средното и висшето училище, възможностите за гъвкав и персонализиран образователен процес, баланса между изкуствения и човешкия интелект и други. Споделеният опит и дискусиите обединиха участниците около важни за развитието на образованието политики. Изводът бе, че управлението на процесите, квалификацията на учителите, екипната работа, психичното здраве на участниците в образователния процес, са част от задължително необходимите елементи за постигане на качествено и изпреварващо образование. Всички презентации и подробна информация за събитието можете да намерите на страницата на Форума edfor.varna.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).