Завъртат претендентите за "Златен глобус" във Фестивалния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:23 / 14.12.2016
835
Станаха известни номинациите за "Златен глобус" - наградите на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд.

Филмът "Хищници в мрака", който варненската публика може да гледа през тази седмица и до 22 декември във Фестивален и конгресен център, е номиниран в три категории: за режисура (Том Хорн), сценарий (отново Том Хорн) и поддържащ актьор (Еърън Тейлър-Джонсън). Лентата, чийто сюжет се върти около истинските и въображаеми взаимоотношения на двама бивши съпрузи (Ейми Адамс и Джейк Гиленхаал), както и около взаимопроникването и двупосочното влияние един върху друг между два свята - реалния и описания в романа на съпруга , вече има и Голямата награда на журито от Венеция 2016.

С още повече номинации, цели четири, е шеметният "Флорънс" на Стивън Фриърс, който, след премиерната си прожекция на "Киномания", ще бъде на екран във ФКЦ отново от 20 декември.Той ще се състезава за най-добър филм в категорията мюзикъл или комедия, най-добра актриса в същата категория - неподражаемата Мерил Стрийп, актьор -великолепният в това си изпълнение Хю Грант, и поддържащ актьор - Саймън Хелбърг, който партнира на двамата на не по-малко достойно ниво.

В две категории - най-добър анимационен филм и най-добра оригинална песен, е номиниран и "Смелата Ваяна", с който и малките зрители, и техните родители могат все още да се забавляват и следващата събота и неделя в зала "Европа". В същите две категории има номинации и "Ела, изпей", чиято премиера във ФКЦ предстои на 23 декември.

Номинациите за "Златен глобус", разбира се, са достатъчно престижни и сами по себе си, но напомняме, че те са още по-любопитни, защото филмовият свят гледа на тях като на предвестници на номинациите за най-престижната американска кинонаграда - "Оскар".

Сега в качествата на претендентите можете да се убедите и сами.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).