Здравният министър се включва в дискусия за реализацията на младите медици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 06.07.2015
1087
Втора национална дискусия от кампанията "Млад медик" ще се проведе от 13:30 часа в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Тема на дискусията е: "Възможности за професионално развитие на младите лекари - проблеми и решения". Кампанията "Млад медиик" се организира от в-к "Стандарт" и Дарик радио, с подкрепата на Министерството на здравеопазването и Българския лекарски съюз. В нея ще се включи ресорният министър д-р Петър Москов.

Целта на кампанията е чрез открит диалог и експертни предложения да се създадат работещи механизми, които да спомогнат за реализацията на младите лекари и медицински сестри в България. По време на дискусията в болница "Св. Марина" ще се коментират въпросите за достъпа на качествено обучение и иновации. В проявата участие ще вземат млади лекари и медицински сестри, болнични мениджъри, ректори, представители на изпълнителната, законодателната власт и медиите.

"Професионалното развитие на младите лекари е невъзможно без осигуряването на качествено медицинско образование и продължаващо обучение. Професионалното развитие не може да се проведе и без младите лекари да имат достъп до най-добрите технологични достижения и иновации в медицината. Само ако един лекар има нужната квалификация и възможността да работи със съвременните технологични достижения, той може да осигури качествено и комплексно лечение на пациентите, каквито са и амбициите на здравното министерство. Поради тази причина ще посветим втората дискусия от кампанията "Млад медик" на възможностите за професионално развитие на младите лекари, проблемите и решенията", съобщават организаторите.

Дискусията ще бъде разделена на две части. Първата ще засяга осигуряването накачествено образование по медицина у нас, а втората на достъпа на медицинските специалисти до иновации, за да се гарантира доброто лечение на българските пациенти.

За да намерят адекватно решение всички проблеми в тази сфера в дискусията ще участват както представители на държавната власт (в лицето на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и неговия екип), така и на медицинската общност, на индустрията и пациенти.

В дебатите ще се включат водещи лекари, медицински сестри, директори на болници, ректори, кметове, ръководствата на съсловните организации и ресорната комисия в Народното събрание.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).