Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жечка Георгиева, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС: Мотивира ме това, че имам кауза и тя е образованието на децата ни!
Автор: Пламена Николова 17:17 / 15.03.2021Коментари (3)4585
© Varna24.bg
"Целият ми професионален път е свързан с учителската професия. Вече 5 години като директор на Търговската гимназия "Г. Ст. Раковски" осъзнавам колко много трудности има, но всичко, което се прави в последните години е в правилната посока и много добре за децата. Мотивира ме това, че имам кауза, а каузата е образованието на децата ни. Всяко дете трябва да има достъп до качествено образование, а възпитаното и образовано дете става отговорен и социално ангажиран човек", сподели в интервю за Varna24.bg Жечка Георгиева, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за Варна.

Според нея в последните години се усеща ударното темпо на работа по образователната инфраструктура във Варна, а добрата среда предполага по-спокоен и успешен образователен процес.

Г-жа Георгиева коментира още, че образованието е приоритет №1 за Община Варна. И тази година в бюджета се отделят най-много средства за образование - 184,8 млн. лв., което е 38% от макрорамката. Увеличението е с 30,7 млн. лв. спрямо м.г. Средно с 15% е увеличението на заплатите на педагогическия персонал Тя припомни, че 31,2 млн. отпусна правителството за изграждане на нови сгради и пристройки на училища, ясли и детски градини. След изграждането на новите детски градини и ясли ще бъдат открити общо нови 679 места. Варна е град, в който за всяко дете има място в детска градина и детска ясла, посочи още Жечка Георгиева.

Тя припомни и това, че предстои изграждане на математико-технологичен кампус, където ще бъде преместена и МГ "Д-р Петър Берон". Проектът предвижда той да бъде разположен на терен от 22 дка, в района на техникумите, като за целта правителството вече прехвърли на Община Варна 14 дка. По първоначални данни инвестицията ще надхвърли 10 млн. лв.

Продължава изграждането на нови детски и спортни площадки – през тази година в две училища и четири детски градини ще бъдат изградени нови спортни и игрови площадки - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", Първа езикова гимназия, ДГ 14 "Дружба", ДГ 44 "Валентина Терешкова" - филиал, ДГ 51 "Ран Босилек" с. Константиново и детската градина в село Звездица.

"Хората в системата на образованието са ключът към по-добро образование. Ако имаме добри и мотивирани учители и преподаватели, ще имаме добро образование и ще живеем в проспериращо общество", коментира г-жа Георгиева.

Тя сподели, че предстои да бъдат отпуснати средства от правителството по програма за изчистване на всички дефицити от дистанционното обучение . Всяко дете по преценка на родителите ще може през летните месеци да посещава тези занятия.

В предизборната програма на ГЕРБ-СДС са заложени следните приоритети:

Да се завършат промените в системата, насочени към развитие на ключовите компетентности и уменията на 21-ви век, насърчаване на образователните иновации и повишаване мотивацията за учене;

Ще се създават приоритетно условия за приобщаване на всяко едно дете в образователната система;

Акцентът е върху възпитателната работа във всички политики и насърчаване на работа с родителите като основна политика на всяко училище и детска градина. Трябва да се пресече възпроизводството на неграмотността от поколение в поколение, като се намали преждевременното отпадане от системата и се продължи работата по Механизма за съвместна работа на институциите с фокус обхващане на всяко едно дете и ефективното му включване в системата.

Ще продължим с усилията за стимулиране и модернизиране на професионалното образование. Важно е да се знае, че усилията през следващите години са за освобождаване от такси на всички деца в предучилищна възраст.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.03.2021 г.
0
 
 
Значителен напредък имало в образователната система дрън-дрън... Явно Жечка Добрева я удовлетворяват делегираните бюджети/парите следват ученика/ в държавните училища, детски градини и ясли, които унищожиха образователната система в България. Да покаже г-жа Георгиева колко процента от завършилите ВТГ започват постоянна работа по специалността си на трудов договор през първите 3 месеца след завършване на училището. Аз мога да отговоря вместо нея почти 0. А малкото от тези които започват сериозна работа не е по заслуги на училището. Ако тя счита това за успех мисля, че й е време да се оттегли не само от политиката, но и от това да бъде директор. Тъжното е, че в момента в България е почти невъзможно да станеш и да се задържиш като директор на училище, детска градина или яслав в големия град ако не си подлога на ГЕРБ. Ако г-жа Георгиева не беше герберска активистка ремонта на училището нямаше да се случи близките години!
Aнонимен
на 15.03.2021 г.
0
 
 
Троловете явно не се интересуват от образование.Това е човек който се е доказвал в сверата много години.Успех госпожо Георгиеварџ¤ћ
Aнонимен
на 15.03.2021 г.
0
 
 
Сериозно,не думай!!!Че вий са осрахте бе!!!С кви очи сте тръгнали да разправяте врели некипели!!!Вий образованието тотално го затрихте!Добре че тук там останаха малко свестни деца,които ВЪПРЕКИ вашето управление,все още УЧАТ!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: