Желаещите да учат в Икономическия университет на Варна повече от местата

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:56 / 09.07.2019
1952
Кандидатстващите за учебната 2019/2020 година в Икономически университет – Варна са значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 52% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен "бакалавър“.

Най-желаната специалност сред кандидат-студентите в ИУ – Варна е "Дигитални медии и ПР“, която се предлага за втора поредна година. Традиционно силен интерес регистрират също "Маркетинг“, "Счетоводство и финанси“, "Счетоводство и одит“, "Туризъм“ и др.

За предпочитаните специалности се конкурират повече от 3-ма кандидат-студенти, като минималният бал е над 22. Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на английски език "Международен бизнес“ и "Счетоводство“. Последната е акредитирана от най-голямата в света професионална организация в областта на управленското счетоводство CIMA (Charted Institute of Management Accountants) и от водещата международна професионална организация в областта на финансовото счетоводство ACCA (Association of Charted Certified Accountants).

Ръководството на ИУ – Варна работи за максимално удовлетворяване на повишения интерес. Записването на новоприетите студенти започна от 9.06.2019 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).