Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Желез Железов, ГЕРБ - СДС: На 4 април очаквам убедителна победа!
Автор: Пламена Николова 11:03 / 29.03.2021Коментари (0)3432
©
Желез Железов е на 47г., роден в гр. Провадия, израстнал и живее във Варна. Електроинженер, възпитаник на Техническия университет във Варна, специалност "Електротехнологии". Почти 20 години успешно се занимава с производство, в момента е директор на предприятие за производство на поцинковани профили. Бил е общински съветник във Варна, мандат 2011/2015, пет години заместник-кмет в район Одесос, гр.Варна. Активен член на СДС от 2007г., от 2012 - 2019 е областен председател на СДС-Варна, а в момента е общински председател на СДС-Варна. Страстен почитател на Формула1 и рокмузиката във всичките и форми. В свободното си време обикновено съчетава природата с книгите. Семеен със син на 11г.

Кандидат е за народен представител от СДС-Варна, в листата на ГЕРБ-СДС /номер 28 и преференция 110 в интегралната бюлетина/ за 3-ти многомандатен избирателен район.

- Г-н Железов, за трети път СДС се явява на избори, партнирайки си с ГЕРБ – евроизбори, местния вот и сега на парламентарни избори. Какъв резултат очаквате на 04.04?

- Очаквам победа за коалиция ГЕРБ – СДС, нищо друго. При това убедителна победа. Партньорството между единствените две десни партии, членки на ЕНП не е от вчера. Давам за пример Варна – тук работим заедно и то успешно вече повече от десет години. Ние винаги сме подкрепяли кандидатите на ГЕРБ за кмет на града, за кметове на районите и на общините от Варненска област. Във Варна по традиция формираме самостоятелна листа на СДС за общински съветници, които винаги са част от дясното мнозинство в местния парламент. Сини общински съветници са председателствали постоянни комисии, д-р Янко Станев е зам.-председател на Общинския съвет вече четвърти мандат.

В последните години няма нито едно стратегически важно решение за града, което да е взето без гласовете на СДС и тези на ГЕРБ в общинския съвет на Варна. Общинските съветници от СДС участват активно в съставянето на бюджета, имат решаваща роля при изработването на общинските политики в социалната сфера, общинското здравеопазване, екологията и др. Но така е не само тук, а и на много други места в страната. Затова и създаването на коалицията ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори се утвърди по естествен път. Ние сме членове на голямото европейско семейство на ЕНП и основните ни цели съвпадат напълно, а именно – да отстояваме проевропейската ориентация на България, членство в Еврозоната, извеждане на страната от здравната криза и преодоляване на икономическите последици от пандемията.

- Успява ли СДС да наложи червена линия на категорично разграничаване от леви, корпоративни, и механично сглобени политически субекти?

- Ние от СДС винаги сме заявявали, че сътрудничество с БСП и ДПС не може и няма да има по никакъв повод. Нещо повече, ние от СДС отиваме по-далеч - не от вчера водим борба за намаляване на влиянието на корпоративния вот в Общинския съвет на Варна. Категорично и открито сме заявявали, че сме твърдо против всякакви безпринципни коалиции, основани единствено на съмнителни финансови интереси. В национален план освен обединяване на десните сили и разпад на левицата виждаме и формиране на няколко уж политически формации, които откровено целят да отклонят България от европейския път и да бутнат в руслото на неясни корпоративни интереси. Ето защо е много важно на 04.04 не само да вземем победа, но да я вземем с голяма преднина пред БСП, така че формирането на ново дясно правителство да не е под въпрос.

- Сега в последната права до изборите всеки обещава всичко. Върху какви приоритети съсредоточавате вашите послания към избирателите?

- Като дясна партия в СДС винаги сме си поставяли високи и амбициозни цели, но са били постижими и досега сме се справяли. Така и сега - всичко, което предлагаме в нашата програма, е реално изпълнимо. Основната ни цел е "Европейски граждани с европейски доходи“. Акценти  в икономическите мерки, които предлагаме са намаляване на данък дивидент от 5% на 2%, и на корпоративния данък печалба от 15% на 12%, увеличаване на прага за регистрация по  ДДС от 50хил лв на 100хил лв, както и да се запази възможността за доброволна регистрация под прага. И още - СДС е за намаляване на авансовия данък печалба, който намалява оборотните средства на фирмите. СДС ще работи за това през втората година от майчинството паричното обезщетение да се определя в размер на 80% от брутното трудово възнаграждение през последните 24 месеца, за запазване на размера на вноските за пенсия и здраве, за отмяна на задължението първите 3 дни от болничните да се плащат от работодателя.

Конкретно за региона смятам, че е крайно време Варна да има истинска индустриална зона, която да се превърне в локомотив на икономиката не само на областта, но и на цяла североизточна България. Това от своя страна налага изграждането на съответната инфраструктура – в града разширението на булевард "Цар Освободител“, който по естествен път да свърже Варна и Аксаково, завършването в кратки срокове на автомагиствала "Хемус“, строителството на АМ Черно море и втори мост на Варненското езеро. Все неща, които приемам и за мой личен приоритет, като бъда избран за народен представител.

- Провеждате, когато това е възможно, срещи с избиратели във Варненска област. Имате ли впечатление приоритетите на хората да се разминават с тези на политиците, как могат да бъдат сближени и проблемите да намерят решение в конкретни политики?

- В тези пандемични условия е трудно да се срещаме с хората в по-широк формат, но въпреки това в срещите, които имах се очертаха ясно няколко основни проблема. На първо място, те са загрижени за своите доходи и своята работа, особено в настоящата ситуация, искат работеща местна икономика. Вълнуват се от състоянието на улиците и на чистотата в населените места, настояват за по-строг контрол върху качеството на храните и забрана за внос и употреба на някои широко използвани добавки в храните. Надяват се борбата с корупцията, особено по високите етажи, да продължи с по-високи темпове.

- Най-задаваният въпрос преди избори е с кого може да управлява коалицията ГЕРБ- СДС в следващия парламент и с кого партньорството е немислимо?

- Както казах по-рано, подобно партньорство с БСП и нейните производни организации като тази на Мая Манолова е изключено. Същото важи и за лявата част на конструкцията ДБ. Колебая се дали е възможен диалог по някои теми с ДСБ, макар да сме били и преди коалиционни партньори, вероятно и ВМРО, особено що се отнася до консервативните разбирания на двете партии и отношението ни към традиционните семейни ценности, Истанбулската конвенция и др.

- Каква е вашата оценка за упрвлението на здравната криза и оптимист ли сте по отношение на преодоляването й?

- Моето лично мнение, а от срещите, които успях да проведа в рамките на кампанията, е, че правителството и в частност здравното министерство се справят с управлението на здравната криза. Всъщност повече от година се борим със зараза, която науката не познава в детайли и навсякъде по света в прилагането на мерките се прокрадваше хаотичност, породена именно от това непознаване на вируса. В такива моменти обаче е от изключителна важност всеки от нас да се отнесе с разбиране към налагането на ограничения и точно да спазва уканията на здравните власти. Не приемам критиките "на килограм“ от безброй разбирачи, които същевременно не предлагат никаква алтернатива. Едно е ясно – докато медицината не открие достатъчно ефективно лечение, ще трябва да се научим да живеем с тази зараза.




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: