Жена бе осъдена от Районен съд - Варна за ползване на фалшива диплома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:11 / 13.12.2019
1413
32-годишна жена беше осъдена от Районен съд - Варна за съзнателно ползване на неистинска диплома за завършено основно образование. През 2018 г. подсъдимата карала курс за придобиване на шофьорска правоспособност и след като положила успешно теоретичен и практически изпит, през м.март 2019 год., пред служител на сектор “Пътна полиция" при ОД на МВР - Варна, подала комплект документи за издаване на шофьорска книжка. Към заявлението тя представила оригинал и копие от свидетелство за завършено средно образование, собственоръчно заверено за вярност от нея с подпис и изписване на имената. Дипломата била с посочен издател – основно училище в гр. Шумен, като въз основа на нея тя получила свидетелство за управление на МПС. Междувременно, при последвала регулярна проверка по утвърден технологичен ред, се установява, че 32-годишната подсъдима не е учила във въпросното училище и в регистрационната книга на учебното заведение изобщо не фигурира издавана диплома под посочения в документа сериен номер.

32-годишната жена е неосъждана към датата на инкриминираното деяние. От нея за самото съставяне на неистинския документ не може да бъде търсена наказателна отговорност. По силата на одобрено от съда споразумение тя следва в продължение на 6 месеца да изпълнява задължителните пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители.

Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).