Жената, обрала два варненски храма, влиза в затвора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:10 / 06.02.2017
1270
Жената, откраднала ценни предмети от църковни храмове във Варна, влиза в затвора.

 

36-годишната Даниела С., беше осъдена на 3 години лишаване от свобода, които да изтърпи ефективно в затвор при първоначален строг режим. Наказанието бе наложено от Районен съд - Варна по силата на одобрено днес споразумение.

36-годишната жена призна вината си затова, че в периода от края на м. ноември до 30 декември миналата година извършила кражба на предмети с културно-историческа ценност, собственост на Варненска и Великопреславска митрополия. Става дума за отнети вещи /потири, свещници, кандила и др., представляващи църковна утвар/ от Катедралния храм и храм "Св. Архангел Михаил", оценени на обща стойност 11 145 лева. Деянието е извършено при продължавано престъпление и в условия на опасен рецидив.

Даниела С. е осъждана многократно за посегателства срещу собствеността. Страда от наркотична зависимост. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).