Жени ГЕРБ – Младост подариха празник на обитателите на Дома за възрастни хора "Гергана" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:53 / 30.09.2016
1638
Жени ГЕРБ-Младост съдействаха за организацията на празник за обитателите на Дома за възрастни хора "Гергана" във Варна. Осигурени бяха хранителни продукти за тържеството, с което в социалната институция отбелязаха Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.

С богатата си концертна и поетична програма самодейният състав към Дом "Гергана" подари много празнично настроение и заслужи бурните аплодисменти на своята публика. Общинският съветник от ПП ГЕРБ Калина Пеева, която бе сред гостите на тържеството, поздрави хората от третата възраст, като им пожела много здраве, вяра и сила на духа. Тя поднесе благопожелания и от името на кмета на варненския район "Младост" Христо Христов, който също лично подпомогна организацията на празника в дома. "Вие носите мъдростта и житейския опит, които заслужават уважение и признание", заяви Пеева в обръщението си. 

Тя благодари на ръководството на социалната институция за грижите, които ежедневно полага, за да осигури достойни старини на всички 128 души, настанени в Дома за стари хора "Гергана" и Дома за възрастни хора с увреждания.
Всяко от двете общински звена получи по един фотоколаж на Росина Русева - варненката, която, макар и на инвалидна количка, демонстрира несломим дух и изработва красиви колажи от снимки за благотворителни каузи. 

Сред подаръците, подготвени от женската организация на ГЕРБ в район "Младост", бяха и няколко вида рози за засаждане.

"Розовите храсти не просто ще красят двора на социалния център, а грижата за тях ще се впише чудесно и в трудотерапията за старите хора", коментира директорът на дом "Гергана" Нели Вълева. Тя благодари на дамите от ГЕРБ за подкрепата и съпричастността им и от името на обитателите на институцията подари на гостите малки сувенири на морска тематика, изработени в рамките на терапевтична арт работилница.

Освен предстоящия Международен ден на възрастните хора, днес в дом "Гергана" бяха отбелязани и рождените дни на шестима от пенсионерите. "На всяко 30-то число организираме тържество, с което честваме празниците на рождениците през съответния месец. Стараем се да поддържаме семейния уют в дома и да се грижим не само за физическото състояние, но и за духа на хората, които са настанени тук", сподели Нели Вълева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).