Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жител на "Виница" се обърна към кмета на Варна с огромна молба
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 01.02.2024Коментари (11)12654
©
Жител на квартал "Виница" във Варна се обърна към кмета на Варна с неотложна молба за ремонт. 

Публикуваме писмото без редакторски промени:

Аз, Мартин Георгиев, се обръщам към Вас с искане и молба спешно да разгледате неотложния въпрос за изграждане на улична инфраструктура на улица "Свети Мина", кв. Виница. Надявам се, че това писмо ще намери разбиране и подкрепа от Ваша страна. Нека да има и #БлагоЗаВиница и #БлагоЗаСветиМина.

В днешния 21-ви век, в който навлизаме в ерата на технологични иновации и постоянен напредък, есенциално е да инвестираме и в инфраструктурни проекти, които да подобрят живота на гражданите. Съзнавам, че нашата улица не е асфалтирана никога, като това става все по-забележимо в сравнение с другите райони на гр. Варна и на фона на течащите ремонти в по-голяма близост до централните части на града.

От прикачения документ е ясно, че въпросът вече е бил докладван пред общинския орган през 2020 г. Изглежда, че ваши експерти вече са направили нужните проверки и районната администрация е предложила процедура по отчуждаване преди години. 

- Какво е развитието по въпроса за последните 4 години?

- На каква стойност или в какви диапазони е нужният финансов ресурс споменат от Петя Проданова?

- Можете ли да се ангажирате, че проблема ще бъде отстранен?

Моля, оценете факта, че тук не става въпрос за район с незаконни постройки, а район, в който цената на жилищата са над 2000 лв на кв.м. Район, в който се строи усърдно и където гражданите съвестно плащат своите местни данъци и такси, включително и местен данък за придобиване на имот при всяка сделка. 

Тъй като са минали 4 години, си позволих да ви предоставя актуален видео материал показващ състоянието на улицата към момента: https://youtu.be/aOBmOqKH4t4?si=a82mooQxnUtTD0On, аз също "всеки ден вървя по този път", не случайно съм добавил вашето аудио към видеото за да ви напомня думите ви. Надявам се наистина да можем да "променим нашия път, нашия град" и в нашия квартал, и на нашата улица.

Важността на правилната инфраструктура на улиците не може да бъде подценена, особено в европейски град като нашия. Асфалтирането и уличното осветление са не само естетически проблем, но и предоставят по-добра мобилност и лесен достъп, както и имат ключова роля за безопасността и условията за живот и работа.

Уличната инфраструктура играе ключова роля за безопасността на гражданите по няколко причини:

**Достъп на служби за спешна помощ:** Добре поддържаните улици и пътища гарантират бърз и лесен достъп на службите за спешна помощ. В случай на бедствие или спешна ситуация, бързият достъп може да е от жизненоважно значение за спасяване на хора в беда.

 **Превенция на престъпността и по-добра безопасност:** Добрата улична инфраструктура, като осветление и видимост, може да подобри общата безопасност на улицата. Добре осветените улици създават по-малко възможности за престъпления и подобряват видимостта на хората, предотвратявайки потенциални опасности.  

**Пътна безопасност:** Добре проектираната и поддържана улична инфраструктура, включително асфалтирани пътища, пешеходни пътеки, светофори и знаци, помага за предотвратяване на пътните инциденти. 

**Икономическо развитие:** Добрата улична инфраструктура подпомага икономическото развитие на района.

Всички тези аспекти образуват интегрална част от общата безопасност и благосъстояние на обществото, като правилната улична инфраструктура играе ключова роля в този контекст.

С убеждението, че подобренията в инфраструктурата са плачеща нужда на обществото ни, се обръщам към Вас с молба за активна подкрепа и ангажимент в изграждането на асфалтов път и улично осветление на нашата улица. Считам, че този проект ще допринесе не само за удобството на гражданите, но и на местните бизнеси, държавни  и общински служби. Нека да реагираме, преди да е прекалено късно.

Благодаря Ви предварително за вниманието към този въпрос и се надявам, че сътрудничеството ни ще доведе до положителни промени в общността ни.

С уважение,

Мартин Георгиев



Още по темата: общо новини по темата: 287
29.04.2024 »
26.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
23.04.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.02.2024 г.
0
 
 
Улиците на кв. Виница,са в окаяно състояние, но по-голям е проблема с водата!
Aнонимен
на 01.02.2024 г.
0
 
 
Къде сте се наврели в генгерлиците?
Aнонимен
на 01.02.2024 г.
0
 
 
Да беше само тази улица. Половината квартал е с плачевна инфраструктура. Стоян Бацова,Ангел Главчев, Георги Василев.. За съжаление всички знаем къде отиват парите,ние сме глас в пустиня
Aнонимен
на 01.02.2024 г.
0
 
 
Квартала няма никакво развитие-все няма вода,заради аварии,като в "Левски ",да ,този проблем и на "Виница "продължава от години с безводието.В момента пак спря водата в "Левски "до 17 часа.Ама и ВИК са много нагли-не стига,че вчера в квартала нямаха вода там до 22 и 30.
Aнонимен
на 01.02.2024 г.
0
 
 
Жител съм на кв Виница. Съгласен съм със съкварталците си. Аз искам да попитам г-н кмета дали строителните борси , които са на входа на квартала там им е мястото. Като цяло са прелест и красота.
Aнонимен
на 01.02.2024 г.
0
 
 
Не само ул се Мина. Тръгнете за Св Константин и Елена и вижте дали можете да вървите по тротоара. Жителка съм на ул Ангел Главчев.
Aнонимен
на 01.02.2024 г.
0
 
 
Много е прав Мартин. Докога кв Виница ще бъде пренебрегван г-н кмете
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Детски градини и ясли във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: