Жители на "Аспарухово" настояват за видеонаблюдение в парка, ето какво още искат!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
09:36 / 30.07.2018
5325
Жителите на район "Аспарухово" са пуснали жалба до кмета на община Варна и председателя на ОбС Варна, в която настояват за редица промени при приемането на новия ПУП за парка на квартала, научи Varna24.bg. Ето какво се посочва в жалбата:

"Уважаеми господа, на 29.06.2018г. в Държавен вестник бр.54 в Неофициален раздел т.62 се съобщава, че е изработен Подробен устройствен план /ПУП/ План за регулация и застрояване /ПРЗ/ на "Аспарухов парк", Община Варна.

Въпреки, че началото на този план е дадено преди много години и след усилен труд на администрацията видя своят завършен вид сме изненадани, че всичката тази информация не беше сведена до жителите от район Аспарухово /най-заинтересованите от този план/ по начина записан в чл.128, ал.2 от ЗУТ.

Проектът бе качен в електронен вид на страницата www.asparuhovo.bg - официална страница на район Аспарухово едва на 24.07.2018г. под наш натиск след нарочна среща за запознаване с плана на 23.07.2018г. Това е 5 дни преди крайният срок за обжалване и даване на предложения.

Господа, ние знаем, че не сме заинтересовани лица съгласно ЗУТ, но това е план за парка на "Аспарухово". Като граждани и живущи в този квартал считаме, че имаме право да направим своите възражения и съответните предложения, които да се вземат предвид. Предложенията са събрани и прецизирани след екстремно обсъждане сред гражданите. Не твърдим, че имаме всички предложения, но причина за това виждаме в пасивното разгласяване на плана от администрацията Ви.

Ето и нашите конкретни предложения:

1. Желаем сградата която е отбелязана в старата кадастрална карта, но фактически не съществува, тъй като е съборена след наводнението в "Аспарухово" 2014г.– УПИ IV-за “Детски свят" в кв.2– да бъде обособена като част от културен комплекс – Амфитеатър с 200 седящи места и постоянна сцена на открито за културна дейност – провеждане на Празника на "Аспарухово", възпоменателни тържества, концерти на открито, представяне на различните школи от р-н "Аспарухово", както и външни състави пред жителите на квартала. "Аспарухово" няма собствена зала за концерти на училища и детски градини.

2. Обособяване на тематични места – беседки в Зона 2

3. Необходимо е точното обособяване на тоалетни с цел премахване на временните такива - тип "Екотой"

4. Обособяване на точните места на 2 заведения – кафетарии – по едно в зона 1 и едно в зона 2.

5. Искаме промяна в уличната мрежа.

А. Пътят в средата на парка от осова точка 25 до 549 да стане двупосочен от светофара до плажа поради очакваното голямо натоварване в зоната на атракционите, като кръстовището до плажа стане кръгово.

Б. Движението на автомобили да бъде разрешено до обръщача преди кулата/осова точка 554/. Работещите в кулата да имат разрешителен режим за влизане.

В. Изграждане на велоалеите до входа на парка, а не да само до края на плажната алея.

6. Изграждане на видеонаблюдение в цялата паркова територия.

7. Желаем запознаване с плана за заустване на отпадните води от атракционните зони, както и на заведенията разположени на плажната ивица.

8. Желаем запознаване с плана за озеленяване на парковата територия.

9. Предвиждане на паркинг за каравани в УПИ V-"стопанско обслужване на парка и паркинг" в кв.3

10. Желаем предложенията, които сме направили да бъдат разгледани и в ПК “Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места" при ОбС Варна."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).