Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жители на Константиново към зам.-кмет: Елате ни на гости, вашите деца не газят кал, нали?
Автор: Пламена Николова 11:24 / 03.08.2018Коментари (0)5099
Колко години трябва да чакаме, за да се оправят улиците в Константиново, децата ни газят кал до шия, наслушахме се на оправдания и обещания. Превърнахме се в гето...Вашата улица със сигурност не е в такова състояние, елате ни за ден на гости, когато завали. Как при този рекорден бюджет от 400 млн.лв. не можахте да заделите 1%, за да решите проблемите с канализацията и инфраструктурата в селото? Ще стигнем до гражданско неподчинение и няма да спазваме законите на България. С тези и други упреци днес жители от варненското село нападнаха зам.-кмета Христо Иванов, който дойде да се срещне с протестиращите, предаде репортер на Varna24.bg

Иванов обясни, че в момента е започнал ремонт по три улици, отпуснати са 150 000 лв. от общинския бюджет за ремонт на уличната мрежа в селото, а от октомври ще се търсят и още средства за изкърпването на нови 2000 кв.м. в Константиново.  

Протестът днес, в който се включиха и майки с деца, бе срещу неизпълнените обещания на кмета Портних и общинската управа на града. И днес жителите на селото настояваха за следното:

Укрепване на изровеното след наводнението от 2016г. отводнително дере на селото.

Изграждане и възстановяване на неремонтираната от години и напълно разбита след наводнението инфраструктура – улици и мостове;

Изграждане на мръсна канализация в селото;

"Въпреки десетките ни писма и сигнали до посочените институции, въпреки отправените ни молби за съдействие до министър-председател, омбудсман, президент, всички партийни централи и посолства на европейски държави, въпреки репортажите и публикациите в редица медии, управниците ни демонстрираха завидно бездушие, оставайки слепи и глухи за проблемите ни, което е вече нетърпимо и типична проява на управленски цинизъм", допълват инициаторите на протеста.

Ремонт на уличната мрежа в село Константиново върви по график, съобщиха в официално изявление от Община Варна. За целта от бюджета на Община Варна са осигурени 150 000 лева - три пъти повече отколкото за същите дейности през миналата година. Същата сума е предвидена и за останалите села в общината.

Междувременно стана ясно, че миналата седмица Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е отпуснала 150 000 лева за възстановяване на водопроводимостта на дерето в село Констатиново, което пострада при наводненията през 2016г. Средствата не са достатъчни за укрепване на цялото дере, затова строителните работи ще обхванат само част от него. Веднага след наводнението през 2016 г. Община Варна поиска да бъдат отпуснати средства за пълно възстановяване на пътна инфраструктура в селото - за дерето и за 26 улици. През 2017 и 2018 година искането за целево финансиране бе подновявано периодично.

Повече от днешния протест и преговори с администрацията вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 13
17.11.2019 »
13.08.2019 »
14.01.2019 »
27.12.2018 »
03.08.2018 »
02.08.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: