Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Жив" шоколад, сладка от люти чушки и колбаси с черен етикет на първия Национален фермерски пазар във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 11.07.2018Коментари (0)1822
©
За първи път - в разгара на лятото, морската столица ще събере производители на натурални храни от цялата страна. Домакин на уникалния по рода си Национален фермерски пазар ще бъде мол Варна.

На 14 юли на открития паркинг пред комплекса над 50 фермери от региона и техни колеги от близки и далечни краища на България ще си дадат среща под красивите шатри на изложението. На щандовете – от 11:00 до 19:00 часа, жителите и гостите на града ще открият изобилие от храни и други продукти - натурални, отгледани по традиционен начин или изработени ръчно с много труд и любов, с грижа за природата и човешкото здраве. Наред със сезонните плодове и зеленчуци, млечните произведения и месните деликатеси, меда, билките и натуралната козметика, производителите ще предложат на гостите на пазара цял куп необичайни храни по "авторски“ рецепти:

"жив“ шоколад с билков пчелен мед, изработен ръчно в семеен цех в ловешкото село Дойренци;

дървесни био гъби Шийтаке, отгледани на дъбови трупи по японска технология в района на Карлово, и популярни като "еликсира на живота" заради ценните минерали, аминокиселини и витамини, които съдържат;

сладка от... люти чушки - част от асортимента на Лютата ферма от с. Страшимирово, където се отглеждат над 200 сорта от пикантния деликатес;

колбаси за ценители - с черен етикет, като отлежало уиски, произведени във фермата със странно име "Шопар, Бик и Щука“ и стада, които пасат свободно на площ от 700 дка естествени ливади, дъбови и букови гори в местност, защитена от Натура 2000, в района на дългополското село Цонево;

хляб с орехи и сини боровинки, багета с 4 вида твърди сирена, пурички с тъмна бира, орехи и локум и още много авторски хлябове и тестени изделия, дело на Майстор Миро.

Освен истинска и вкусна храна, Националният фермерски пазар е подготвил за посетителите кулинарни демонстрации, детски атракции и музика на живо – гаранция за много емоции и добро настроение. На изложението ще гостува част от екипа на Улицата на готвачите, а шеф Йонко Дяков ще твори кулинарни специалитети за гостите. И, както се полага на един истински летен празник, ще има студена бира – естествено, крафт, разнообразие от фрешове, домашен сладолед и Фриц-Кола - европейския еквивалент на култовата американска напитка.

За доброто настроение на посетителите и участниците в събитието ще се погрижат популярният музикант Стоян Роянов Я-Я (саксофон и кларинет) и Цветан Момчилов (пиано), партньор в новия му проект – група GrooveOn. За децата врати ще отворят две арт работилнички – от 11:00 до 14:30 и от 15:00 до 19:00 часа, а през целия ден огромен батут-замък с любимите анимационни герои от страната на Дисни и пъстра въртележка с диаметър 6 метра ще забавляват малчуганите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: