Животът на делфините в Делфинариума бил застрашен заради забраната за коли в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
14:13 / 25.11.2013
2245
Животът на делфините в Делфинариума е застрашен заради пълната забрана за движение на автомобили в Морската градина. Това заяви Христо Иванов, служител в атракциона, на среща между протестиращи срещу забраната със заместник-кметове и главния архитект на Варна.

В позволеното време за зареждане на обектите в парка от 5 до 8 часа сутринта Делфинариумът не може да се осигури доставката на гориво за отопление, тъй като тя трябва да се координира с агенция "Митници", обясни Иванов. Той окачестви положението като трагично, съобщава Дарик.

"Или не сте варненци, или работите за Делфинариума в Бургас, който се строи", заяви още служителят в една от най-популярните варненски атракции. 170 000 души годишно посещават атракционното съоръжение, изтъкна Иванов.

Готовност да съдейства за координиране на доставката на гориво с агенция "Митници" обеща зам.-кметът Тодор Иванов. Времето за зареждане на обектите в парка е определено с цел постигане на баланс между всички заинтересовани страни, обясни зам.-кметът Пламена Маринова.

Собственици на ресторанти и хотели в "Салтанат" заявиха, че заради заповедта за движение на коли по парковите алеи са заплашени от фалит. Те повдигнаха въпроса защо преди да бъде издадена заповедта, не са били изградени буферните паркинги. Недоволните търговци поискаха въвеждане на облекчен режим за движение на коли по една-две алеи в парка, докато се реши цялостно проблемът. Собственици на гаражи в "Салтанат"пък посочиха, че плащат големи данъци за гаражи, които в момента не могат да ползват.

Проверка на Общината е установила, че в "Салтанат" няма нито една жилищна кооперация и няма толкова много живеещи граждани, разкри зам.-кметът Тодор Иванов.

"В момента се пържим на бавен огън, за да решим един проблем, който не ние сме създали. И трябва да намерим решение. Никой няма нищо против бизнеса ви и онова, от което се прехранвате. На ваша страна сме, но сме подложени на натиска да спазваме съществуващата нормативна уредба", коментира Иванов. Той добави, че са предприети стъпки за намиране на компромисно решение.


Виж коментарите (7)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).