Жълт код за силен вятър, порои и градушки са обявени за утре във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
20:05 / 06.05.2015
1108
Жълт код за силен вятър, гръмотевици и пороен дъжд е обявен за утре в няколко области, сред които и Варна. На места са възможни и градушки.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 13° и 18°. Утре през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Сутринта от запад облачността ще увеличи и около и след обяд на много места ще има значителна купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, по-интензивни и придружени с гръмотевици в следобедните часове.

 Значителни по количество ще са валежите в Централна, до полунощ и в Източна България, на места там ще има и градушки. Вятърът от северозапад ще се усили, ще е умерен и с него температурите ще се понижат, като максималните ще са предимно между 23° и 28°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна, купесто-дъждовна и ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. По-интензивни ще са явленията през втората половина от деня, а по-значителни - в Родопите. Ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Пред обяд над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще се увеличи и ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 19° и 24°, вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 13° - 16°.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).