Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Журналисти от Индия, Италия и Великобритания ще отразяват "Любовта е лудост"
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 25.08.2017Коментари (0)2212
©
Монти Маджийд от Индия, Майкъл Патисън от Великобритания и Томазо Точи от Италия са журналисти с опит от световните кинофестивали и специални гости на "Любовта е лудост". Поканата към тях е отправена от Йоана Павлова - ментор на младежката програма, която стартира за първи път в рамките на концепцията "Варна - европейска младежка столица 2017". 

Присъствието на експерти във филмовото изкуство и млади киножурналисти е трансгнаична комуникация, която ще обнови формата на вече двадесет и пет годишния фестивал. Целта е да бъдат въведени световните практики за работа с младите за привличане на нова аудитория и приемственост. Интегрирането на неформални образователни модули като Фестивална КиноАкадемия се оказва устойчива провокация към младежта на града, а навлизането им в реалния живот на киното е факт със стартирането на младежката конкурсна програма към фестивала и сформирането на жури към нея. Ще бъдем свидетели на ежедневни уъркшоп срещи на младужкото жури, проведени от вече доказаната като кинокритик Йоана Павлова - варненка, извървяла пътя от Първа езикова гимназия - Варна през НАТФИЗ - София до собствената платформа за кинокритика festivalisist.com в Париж. При отворени врати ще протече и кръглата маса на тема "Киното на младите", в неделя 27-ми август от 14ч. където ще чуем гледните точки на поне две поколения киноексперти от България и чужбина - всичко това, в инициативата да се провокират младите и да се активират комуникационните мрежи на българските студенти и специалисти в България и по света така, ча да допринесат и да работят за фестивала.

Ето информацията за гостите - журналисти от чужбина:

Майкъл Патисън [http://www.idfilm.net], макар и все още млад, е сред звездите на британската критика. Участник в програмите за "прохождащи"
критици в Локарно и Ротердам, а вече също и ментор във Варшава. 

Програмира за различни фестивали, със слабост към Източна Европа, от скоро работи и като режисьор. Завършил е Locarno Critics Academy - 2013, ментор в няколко международни програми. Работи за Sight & Sound, IndieWire, VICE, BBC Radio, MUBI, Slant, Cineuropa, The Calvert Journal, Movie, Mezzanine, Reverse Shot, Eye for Film, Grolsch Film Works, Front Row, Reviews, Roger Ebert...

На личния блог на Майкъл е обявен впечатляващ списък на фестивалите, които е посетил, като за някои от тях програмира, води Q&A след прожекциите, участва с панели, или е поканен като жури.
Пристига в България за първи път и ще отразява репортажно за чуждите медии.

Томазо Точи е от школата на младежкия модул Berlinale Talent Press към международния филмов фестивал в Берлин, след което в продължение на години устойчиво работи за този проект. Освен като автор за различни американски издания, Томазо е преводач и специалист по дигитална комуникация - една сфера, в която ще бъде полезен тук на фестивала "Любовта е лудост". От години работи за сайтовете на Berlinale Talents Press, социалните профили на Единбургския кинофестивал, IndieWire, Slant, The Film Stage, Cinema Scope, Roger Ebert, International Cinephile Society, CineFile.biz Той също е за първи път във Варна и сега ще се запознае с фестивала"Любовта е лудост".

Монти Маджийд е от Индия, но в момента живее в Прага. След като участва в
Berlinale Talent Press, работи за различни англоезични медии като критик на свободна практика. Пише за MUBI - най-голямата VoD платформа за независимо и авторско кино, за Reverse Shot - изданието на Museum of the Moving Image, за The Week - едно от най-престижните списания в Индия, както и с най-голям тираж на английски в страната, Интервюирала е Крис Прат и Итън Хоук, пише още за Huffington Post - Индия и е Основател и редактор на международната платформа In a Clay Pot за храната като културно, историческо и социо-политическо преживяване http://inaclaypot.com. Нейният съпруг е режисьор и в момента двамата пишат сценарий за нов проект.

Йоана Павлова - ментор и модератор на младежката програма "Киното на младите" към "Любовта е лудост" е български журналист, критик и програматор. От 2011-а живее в Париж. През 2012-а основава Festivalists.com като международна платформа за подкрепа на млади киникритици в професионалното им развитие. Автор на свободна практика на български, английски и френски, с участие в книжните издания: "Българската нова вълна" (2012), Eastern Promises (2014), Cinemas of Paris (2016).




Още по темата: общо новини по темата: 6
04.09.2017 »
25.08.2017 »
11.07.2017 »
22.06.2017 »
13.06.2017 »
12.06.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: