Журналисти от Варна посветиха филм на избито семейство и загинал полицай

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:25 / 18.11.2020
2117
Премиерата на документалния филм "Разкрито: Случаят "Германците" ще е на 30 ноември (понеделник) от 18:30 ч. в зала "Европа" на Фестивалния и конгресен център във Варна. Автори са журналистите Калин Руменов и Орлин Филиповски, оператори -  Ганчо Ганев и Георги Мезан, а музиката е на Ивайло Демидов. Филмът е заснет с подкрепата на фонд "Култура" към Община Варна. 

Лентата разказва за разкриването на едно от най-жестоките и мистериозни убийства през този век във Варна. Това е разстрелът на цяло семейство, който дълго време остава загадка за криминалистите.

През лятото на 2000 г. в новата им къща в село Куманово са открити телата на гастарбайтера Стефан Костадинов, съпругата му Анна и нейния брат Ян Музик.

Стотици полицаи са включени в разследването, което обаче влиза в задънена улица. До развръзка се стига месеци по-късно, след като спрени за проверка съмнителни младежи откриват стрелба по полицейски патрул.

При нея загива сержант Филип Филипов, на когото е посветена лентата. Автентични кадри и снимки от местопрестъпленията, които никога не са получавали публичност, са показани във филма.

В него участват топ криминалистът Ботьо Ботев и неговите варненски колеги Димитър Никифоров, Димитър Димитров, Красимир Добрев, Стоян Гунчев, бившият апелативен прокурор Ружа Големанова и адвокатът Павел Димитров.

От първо лице за престрелката с бандитите разказва полицаят Ивайло Иванов. Предвид ограниченията заради епидемичната обстановка зрителите в залата не могат да бъдат повече от 90 души, затова входът за премиерата ще е с покани, посочват организаторите.   


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).