Златен медал от олимпиада за юбилея на НАОП "Николай Коперник"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:12 / 08.05.2018
1323
От 4 до 6 май се проведе националният кръг на ХХI олимпиада по астрономия в гр. Кърджали. До този кръг след много оспорвано състезание с учениците от цяла България бяха допуснати 16 ученици от МГ"Д-р Петър Берон", III ПМГ "Акад. Методий Попов", Първа ЕГ, СУ"Найден Геров", ГПЧЕ "Йоан Екзарх" всички кръжочници в НАОП "Николай Коперник". 

Олимпиадата бе в два тура теоретичен и практически. Варненските ученици се представиха отлично в двата тура, Тервел Стоянов от МГ"Д-р Петър Берон" завоюва златен медал с 11 точки разлика пред втория в класирането, в конкуренция с 40 ученици от цяла България. За подборния кръг за международната олимпиада по астрономия от гр.Варна освен Тервел са класирани Васил Иванов, заел пето място в крайното класиране и Иглика Генова, класирала се осма. Това е чудесен подарък за юбилея на обсерваторията открита на 22 май 1968г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).