"Златна" се оказа сянката в комплекс край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:40 / 16.08.2017
1540
Плащате 100 лева и се подслонявате в плажната шатра. Сезонно я предлага комплекс "Слънчев ден" край Варна. Цената на екстрата е "долепена" върху табелата с ценоразпис на услугите и очевидно е останала без нужния превод на руски, английски и немски езици. 

Изглежда някой доста е бързал, за да оправдае наличието на новите три слънцезащитни съоръжения, появили се на пясъка, според очевидци, след старта на сезона.

Любопитна подробност е, че стая за двама с морски изглед с включена закуска в петзвезден хотел на първа линия в същия комплекс струва 280 лева.

Площта на стаята е 20 кв. м., за сравнение шатрата се простира на площ от около 6 кв. м. пясък. Елементарната математика показва, че цената на квадрат сянка е 16 лева и 67 стотинки, а в хотелската стая - 14 лева. 

Златен пясък! Дваж по-златна сянка!! Двойно повече се оказаха и концесионерите. Акционерното дружество "Слънчев ден" е първият концесионер, друга е фирмата-подизпълнител, която държи концесията на плажната ивица. Потърсих представител на концесионера на плажа, с когото се знаем от миналото лято. По телефона отрече, че се занимава с тази дейност. Само че се оказа, че нямам грешка. Човекът е същият, потвърди и управителят на комплекса, но както е казал народът "гузен - негонен бяга".

Кога са монтирани шатрите - преди или след като схемата с преместваеми обекти е била одобрена от Министерството на туризма? На този основен въпрос предстои да отговорят от екипа на Николина Ангелкова. Радио Варна изпрати сигнала за проверка и очакваме резултатите. От Министерството заявяват готовност да инспектират всички сигнали, постъпили при тях на телефон 02-9046833 и на e-mail control@tourism.government.bg



Източник: БНР

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).