Златно сърце: Момиченце от Варна дарява красивата си коса за болно дете!

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
15:41 / 28.06.2019
3019
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Добри Чинтулов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Момиченце от Варна се раздели с красивата си руса коса, за да я дари за изработването на перука за онкоболно дете, научи Varna24.bg

"Денят е 18 юни. Момичето на снимката е на 10 години, казва се Елена и е ученичка във варненското ОУ "Добри Чинтулов". От преди една година се заслушва в думите на една майка, която дари косата си, за да бъдат направени перуки за за онкоболни жени. И решава, че ще дари косичката си, за да може да бъде направена перука за дете, което страда от най-тежкото заболяване.

Това е накратко простичката история, която преживяваме. Днес! Във време, когато ни се внушава, че нищо добро не може да ни се случи! Че всичко е фалш и лицемерие, че е невъзможно да се живее в "тази държава"! И в този момент едно 10-годишно момиченце ни разказва как от една цяла година мечтае да дари косата си и колкото по-дълга стане, толкова по-голяма ще е благодарността й! И днес тя беше най-щастливото дете на света - затова че точно тук, в нейния любим град Варна, тя даде най-доброто от себе си, за да може друго дете да върне усмивката си. Свидетел и вдъхновител на това Добро стана нашата любима, заразяваща с ентусиазма си Валентина Иванова - координатор на "Искам бебе" във Варна и нейните синове Георги и Калоян, които подариха на Ели най-прекрасното цвете!

9 снопчета руса коса! В очите на 10-годишната Елена, това са 9 усмивки повече за едно русичко дете, което в момента страда! Ние, майките, обаче знаем една тайна. Когато утре някое дете получи русата перука, то всъщност получава и още нещо, което не можем да покажем на снимка - а това е доброто сърце на малката Елена от Варна.

Благодарим ти за урока, Ели! Прекрасна си! Предавай нататък Доброто, на което те учи твоята майка, твоето семейство, твоята Родина! Защото заедно можем да променяме света и той да става по-добър! Нали?", гласи коментара във фейсбук страницата "Iskam Bebe", където бяха публикувани и снимките на малкото момиченце с голямо "златно" сърце.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).