Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Змии дебнат варненци
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 14.06.2010Коментари (3)7357
© Impact Press Group
Сигнали за плъзнали змии в града получават в районните кметства на Варна. На сигнал за смок на ул. "Моряшка" до дерето в "Аспарухово" са реагирали от районната администрация. "Обадиха се граждани, но когато отидоха специалисти, влечугото не беше намерено", разказа зам.-кметът на района Валентина Велчева. По думите й, змиите в района са плъзнали заради голямата растителност и влагата. Тя припомни, че неокосените треви са заради обжалване на обществената поръчка за поддръжка на зелените площи на Варна.

"Добрата новина е, че най-вероятно другата седмица ще имаме сключен договор и косенето в "Аспарухово" ще започне по график", съобщи Велчева. Според нея добре ще бъде и тази година общината да има змияр, който да лови влечугите в града. Преди седмици обаче кметът Кирил Йорданов информира, че за момента няма нагласа да се назначи такъв служител.

"В момента има много змии. Климатичните промени способстват разрастването на популацията на влечугите", обясни управителят на фирмата, занимаваща се с дератизацията и дезакаризацията на Варна д-р Тодорка Трифонова. Наблюденията от редовните обходи на тревните площи са показали, че тази година има доста змии.

Сигнал за влечуго е имало и във "Владислав Варненчик". "Не открихме змията, но районът беше окосен извънредно", посочи кметът на района Добромир Джиков.

За цяло змийско гнездо около улица "Подвис" в район "Приморски" алармира варненка. Жената се страхувала да разхожда и кучето, и детето си в района. Тя допълни, че тревата на места е висока по 2 метра. "Не змии, ами мечки могат да се скрият там", коментира варненката.

"Засега никой не ни се е обаждал за змии в района", посочи кметът на "Приморски" Пламен Градинаров. По думите му, когато се получи сигнал, администрацията се свързва с общинската дирекция "Обществен ред". Те от своя страна пък звънели на "Гражданска защита" и Регионалната екоинспекция по околна среда и води.

"Получаваме много сигнали за влечуги. Най-вече от "Гражданска защита", съобщиха от екоинспекцията. От там обаче обясниха, че няма установен ред, по който да се действа, когато се улови змия в градска среда. След като от Гражданска уловели влечугите, не знаели какво да ги правят. От инспекцията пък не можели да направят нищо със змиите, ако са в естествена среда, каквато се явяват тревните площи.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Маргарита Калинова
премахни филтъра

+2
 
 
до тази година да си призная бях фен на общината.. справяха се добре, направиха през последните години от Варна един много хубав град. Не знам защо, обаче в последно време всичко много се занемари... далавери или нещо др, нямам идея, но определено трябва кмета малко да се сабуди. Не може вечно тази криза да е оправдание за всичко и да сме на принципа - няма пари, ще живеем в джунгла!!! Варна е морската столица и най-красивия град в България, не може да се отнасят така с него!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абитуриентски балове
Академичната общност излиза на протест
Европейски избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: