Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Знакови лица от ерата на Кирил Йорданов си "тръгват" от общината
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 29.09.2013Коментари (1)1965
© Plovdiv24.bg
Знакови лица, заемали възлови постове в администрацията на Кирил Йорданов цели петилетки, вече не са работа. Сагата с дългогодишния главен секретар на общината върви към своята логична развръзка, довериха те. До дни се очаква излезлият в дълъг болничен отпуск Михаил Куликов да се върне на работа и да бъде освободен от поста, както обеща в предизборната си кампания кметът Иван Портних. Във внезапен болничен е излязла и Теодора Трендафилова, директор на "Общинска собственост, икономика и стопански дейности", след като разбрала, че ще я сполети същата съдба.

Скоро със службата си ще се раздели и секретарката на бившия кмет Мирена Маркишка, но все още не се знае дали ще напусне общината, или ще й бъде предложена друга работа. За сметка на това братовчедката на ексградоначалника, пенсионерката Пламенка Ванкова, която дълги години оглавяваше Отдел "Международно сътрудничество", вече се е простила с поста си. Наборът й Петър Пасев, който от незапомнени времена ръководеше общинското предприятие "Спортни имоти", а после бе прехвърлен да управлява почивните бази на администрацията, оттук нататък също ще разчита на пенсията си.

Редицата на освободените кадри на Кирил Йорданов поведоха заместник-кметовете Калинка Попстефанова, Антон Жожев, липсват още Христо Бозов и Коста Базитов.

От общо 19 дирекции 11 вече са с нови началници или са в процедура по избор. Първа си отиде пенсионерката Станка Маринчева-Кертикова, която оглавяваше Дирекция "Социални дейности", и натрупалият печална слава Петър Радушев - шеф на дирекцията по европейски и национални оперативни програми. С общинските си постове се разделиха още Стойчо Бакалов, оглавявал дълги години Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред", както и един от неговите подчинени - Иван Иванов, началник отдел "Контрол на търговската дейност и туризма".

Освободени бяха още Станко Станков, директор на дирекцията по управление на собствеността, който от дни е приютен при бившия си колега и настоящ областен управител Иван Великов. Общината напуснаха шефката на Дирекция "Управление на човешките ресурси" Галина Василева, както и директорът на "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Стоян Димитров.

Източник: Топновини









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.09.2013 г.
0
 
 
браво на това момче, кмета !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Европейски избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: