Знакови лица от ерата на Кирил Йорданов си "тръгват" от общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:42 / 29.09.2013
1979
Знакови лица, заемали възлови постове в администрацията на Кирил Йорданов цели петилетки, вече не са работа. Сагата с дългогодишния главен секретар на общината върви към своята логична развръзка, довериха те. До дни се очаква излезлият в дълъг болничен отпуск Михаил Куликов да се върне на работа и да бъде освободен от поста, както обеща в предизборната си кампания кметът Иван Портних. Във внезапен болничен е излязла и Теодора Трендафилова, директор на "Общинска собственост, икономика и стопански дейности", след като разбрала, че ще я сполети същата съдба.

Скоро със службата си ще се раздели и секретарката на бившия кмет Мирена Маркишка, но все още не се знае дали ще напусне общината, или ще й бъде предложена друга работа. За сметка на това братовчедката на ексградоначалника, пенсионерката Пламенка Ванкова, която дълги години оглавяваше Отдел "Международно сътрудничество", вече се е простила с поста си. Наборът й Петър Пасев, който от незапомнени времена ръководеше общинското предприятие "Спортни имоти", а после бе прехвърлен да управлява почивните бази на администрацията, оттук нататък също ще разчита на пенсията си.

Редицата на освободените кадри на Кирил Йорданов поведоха заместник-кметовете Калинка Попстефанова, Антон Жожев, липсват още Христо Бозов и Коста Базитов.

От общо 19 дирекции 11 вече са с нови началници или са в процедура по избор. Първа си отиде пенсионерката Станка Маринчева-Кертикова, която оглавяваше Дирекция "Социални дейности", и натрупалият печална слава Петър Радушев - шеф на дирекцията по европейски и национални оперативни програми. С общинските си постове се разделиха още Стойчо Бакалов, оглавявал дълги години Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред", както и един от неговите подчинени - Иван Иванов, началник отдел "Контрол на търговската дейност и туризма".

Освободени бяха още Станко Станков, директор на дирекцията по управление на собствеността, който от дни е приютен при бившия си колега и настоящ областен управител Иван Великов. Общината напуснаха шефката на Дирекция "Управление на човешките ресурси" Галина Василева, както и директорът на "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Стоян Димитров.

Източник: Топновини


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).