Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Знаменитият цигулар Ара Маликян свири на 17 март във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 25.02.2020Коментари (0)1116
©
"Ара излъчва благородство и уникална харизма. Не го познавах, преди да го гледам в едно телевизионно предаване за млади таланти. Бях впечатлен, а когато се запознахме, се оказа още по-прекрасен човек. Когато хване цигулката и засвири, се потапя в музиката и нищо повече не го интересува. Той е нетипичен и виртуозен музикант, който си заслужава да бъде слушан отново и отново. “

Така говори големият испански режисьор Карлос Саура за Ара Маликян, като го снима в последния си филм "Хота: Отвъд Фламенкото“.

Друг гигант на испанското и световно кино - Педро Алмодовар също избира цигулката на Ара да звучи в неговите филми. Арменецът свири в саунтрака едни от най-красивите филми за любовта "Говори с нея" (2002) и "Лошо възпитание“ (2005). Не само защото е безспорен виртуоз, но и защото цигулката му носи особена чувственост, душа и емоция.

Маликян е любимец на испанските режисьори. Характерът на цигулката му може да се чуе във филмите на Мигел Абаладехо, Манане Родригес и Емилио Арагон.

Ара е бежанец, емигрант и пътешественик. Тръгнал от Ливан, живял в Германия и Великобритания, но избира Испания за свой дом. Като че ли усеща горещия й дух най-близо до своята емоционалност. И така вече 20 години участва в културния й живот със своя неповторим колорит.

Цели седем години той е концерт-майстор на Кралския симфоничен оркестър на Мадрид. Работи с известни испански музиканти. Свири с фламенко китариста Хосе Луис Монтен и с култовите "Чамбао". И в последния си албум "Royal Garage" отделя почит към испанските ритми и тангото в колаборация с Андрес Каламаро и Енрике Бънбъри.

Испания Ара Маликян гради дом и семейство, като избира за своя спътница красивата актриса и режисьор Наталия Морено. Двамата имат син Кайро, който вече е на 5 години.

А испанците толкова харесват и почитат своя цигулар, че наскоро удостиха с най-престижните си кино награди Goya и Forque филма "Живот между струните", посветен на необичайната му съдба и заснет от съпругата му Морено. "Ара е цяла една вселена", казва тя в интервю. А който е бил на негов концерт, се убеждава в това.

Концертът на Ара Маликян във Варна е на 17 март, в ДКС. Билети се продават в системата на Ивентим и на касата на залата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: