Зоната около училище "Св. Климент Охридски" става изцяло пешеходна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:31 / 15.03.2019
10433
Днес бяха дадени подробности около ремонта по ул. "Михаил Колони", която свързва Шишковата градинка с Морската градина и бул. "Приморски" във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"Ремонтира се цялата улица, подменят се подземните комуникации, Шишковата градинка също се реконструира, ще има кътове за отдих. Важното е, че зоната пред училище "Св. Климент Охридски" става изцяло пешеходна, без автомобилен достъп. Крайният срок на ремонта е май месец, единственото, което би ни забавило, са археологическите разкопки. Средствата, които се влагат в ремонта на цялата зона, са около 2 млн.лв.", обясни днес Тихомир Тимов от дирекция "Инженерна инфраструктура" в Община Варна.

Обектът, по който отдавна се работи, днес беше уважен официално с "първа копка". Той е част от проект "Естетизация и модернизация на градската среда“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж“.  Предвижда се пълно облагородяване на ул. "Михаил Колони“, която е една от връзките на пешеходната зона на бул. "Княз Борис I“ с Морската градина и плажа.  

Ще се извърши подмяна на водопровод, преасфалтиране, ще бъдат монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела. Разширена ще бъде и пешеходната зона, ще бъде изградена велоалея, като трасето ще минава успоредно на пътното платно.  Участъкът пред СУ "Климент Охридски“ - в частта от бул. "Княз Борис I" до пл. "Екзарх Йосиф", ще бъде обособен като пешеходна зона. Предстои и пълно обновяване на Шишковата градинка - затревяване, засаждане на храсти, оформяне на цветни фигури, като се запазва наличната дълготрайна растителност и се изгради поливна система. Ще бъде изграден кът за отдих, съществуващата чешма ще бъде обновена, ще има нова паркова мебел.

Вижте повече във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (32):
29.06.2022 Потрошиха бронирано стъкло над археологическите находки на Шишковата
градинка
15.01.2021 Работници пренаредиха паветата по ремонтираната Шишкова градинка след пропаданията
13.01.2021 Започна ремонт на пропаднали участъци от Шишковата градинка и около
нея
11.01.2021 Пропадна част от настилката по пешеходната зона около Шишковата
градинка
20.07.2020 Превърнаха прекрасното водно огледало на Шишковата градинка във водно
кошче
17.06.2020 Спешно отстраниха пропадане заради пороя на Шишковата градинка във
Варна
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).