Зоополицаи във Варна разследват убийството на самоеда Рокси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:24 / 10.08.2016
1920
Варна настръхна след зверското убийство на домашен любимец, застрелян без причина до плажа край свлачището "Трифон Зарезан". Зоополицаи във Варна се самосезирали след публикации в местната преса и коментарите в социалните мрежи и започнали разследването за гибелта на 6-годишната Рокси от породата самоед.

Трагедията, според обясненията на стопанката й Даниела, се разиграла в сутрешните часове на 9 август в района на "Кабакум". Двете не се разделяли и кучето се забавлявало до плажа, докато в един момент се чул изстрел.

"Рокси изпищя силно, но не падна веднага. Погледна ме и дойде до мен с насълзени очи. След това тръгна да се качва по стъпалата, които водят към плажа. Заварих я легнала с трудно дишане на една от площадките. Оловото бе минало 40 см. през тялото и разкъсало белият дроб, като предизвикало мощен кръвоизлив. Кучето ми почина във ветеринарния кабинет. Докторът каза, че оръжието, с което е стреляно, е сериозно, за да направи такива поражения. Според мен, изстрелът дойде от близките вили", разказа вчера Даниела пред Дарик. Тя все още не може да повярва, че Рокси е станала жертва на подобно нагло престъпление, извършено от човек.

"Беше прекрасна и пътуваше навсякъде с мен. Всичките ми приятели я обичаха много и бяха свикнали да ме виждат постоянно с нея", разказва покрусената стопанка, загубила най-добрия си приятел. Плажуващи коментираха, че убиецът може по същия начин да стреля и по хората, подразнен например от шума, който вдигат. Те настояват стрелецът да бъде час по-скоро открит и да си получи заслуженото наказание. Засега той е неизвестен, но зоополицаите вече имат някаква следа. Преди месец на същото място бе убита домашна котка и стрелецът бил разкрит. Оказало се, че съсед на стопанина й, който се дразнел от мяукането, разрешил проблема с оръжие.

Сигнали за подобни престъпления срещу животни има почти всеки ден, коментират варненските зоополицаи. При 50% от случаите са открити данни за извършено престъпление и са образувани досъдебни производства. Срещу установените извършители на престъпления вече са повдигнати обвинения, като има и осъдителни присъди.

Зоополицията във Варна функционира от 25 юни миналата година, като във всяко РПУ има създаден екип, който разследва постъпилите сигнали за престъпления срещу животни. Сигнали могат да се подават на телефон 112 и на директните телефони на РУ на МВР. Жалби, придружени със снимки, могат да се изпращат и на електронната поща на ОД на МВР-Варна.

Източник: Монитор


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
15.08.2017 Прокуратурата отново се задейства за убийството на самоеда Рокси на плажа!
11.08.2016 Разследващ: Голяма е вероятността убиецът на Рокси да бъде разкрит
10.08.2016 Полиция и прокуратура се задействаха заради убития самоед
10.08.2016 Изродщина край Варна! Застреляха домашно куче, докато си играе на плажа
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).