Зрелостници от Варна получиха национална диплома за отличен успех

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:29 / 23.08.2021
1073
Седем зрелостници от Варна получиха национална диплома за отличен успех от  Министерството на образованието и науката. Отличието се връчва на ученици завършили с пълни шестици по всички учебни предмети и с постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Шест от наградените са от Първа езикова гимназия и едни от МГ “Д-р П. Берон“. На официалната церемония днес, организирана от Регионалното управление по образование, присъства Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Дипломите връчи Ирена Радева, началник на РУО.

Общо 29 зрелостници от 20 училища в страната получават националното отличие, като най-много са отличниците от Варна. Това са - Гергана Петрова Георгиева, МГ - Лауреат на Националната олимпиада по лингвистика - 2021 г.;  Димана Диянова Желязкова, Първа ЕГ - Почетен младши посланик на Европейския парламент за уч. 2019/2020 и уч. 2020/2021 г.; Максим Атанасов Попов, Първа ЕГ - Лауреат на Националната олимпиада по немски език - 2021 г.; Николинка Владимирова Сълова, Първа ЕГ - Трето място на Националното състезание по математическа лингвистика - 2020 г.; Никол Нанева Иванова, Първа EГ - Отлично представяне на Националната олимпиада по немски език - 2021 г.; Йоана Йорданова Момчилова, Първа ЕГ - Лауреат на Националната олимпиада по немски език - 2021г.; Стефани Веселинова Ангелова, Първа ЕГ - Първо място на Националното състезание по компютърна лингвистика, организирано от "Институт за български език" - 2020 г.

Те получават още четци за електронни книги.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).