Зверска гавра с момиченце във Варна! Ромчета го подложиха на мъки и жестоко унижение!

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
09:56 / 28.03.2019
8882
За кошмарен случай на агресия от страна на група момчета към съученичка научи Varna24.bg. Случаят е от 18 март. 12-годишно момиченце от училище "Любен Каравелов" се прибира след училище към дома си в "Аспарухово". По пътя я застига група от пет момчета на нейната възраст от същото училище и започват да я блъскат, ритат и влачат за косата. Заповядват на детето да се съблече, като през това време най-големият от насилниците, седмокласник, прави клип с телефона си. 

По информация на Varna24.bg кошмарът се разиграва в близост до полицейското управление в квартала, а камери запечатват гаврата.

"За случая са информирани всички институции и те работят по него. Тече разследване от полиция и прокуратура, с децата и родителите работят психолози, както и медиатори от Център за обществена подкрепа, тъй като момчетата са от ромски произход. 

В нападението участва момче в четвърти клас, което се е завърнало скоро от чужбина и е на възрастта на шестокласниците, три момчета от шести клас и един седмокласник. Компанията от насилници е познавала момиченцето, тъй като са учили в едно училище. 

Докато групата тормози детето, седмокласникът снима клип. След това момчетата са го качили в социалната мрежа, с което болката и унижението на нападнатото дете е била още по-голяма. Полицията е премахнала клипа от всички канали на разпространение. 

В училището са предприети незабавни мерки, свикана е комисията за противообществени прояви, в дирекция Закрила на детето е проведен координационен съвет за набелязване на мерки по случая. 

С децата и родителите работят психолози. Наказание ще има и то сериозно след като всички институции си свършат работата. В момента всички деца са в болнични и това до известна степен затруднява работата на експертите", обясни за Varna24.bg началникът на инспектората във Варна Венцеслава Генова. 

Медията направи опит да се свърже с директора на училището за повече яснота по случая, на този етап неуспешно.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).