Зверски биха ученик от елитно СОУ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 19.10.2009
2215
Двама деветокласници пребиха зверски свой връстник от соченото за елитно СОУ „Св. Климент Охридски" в голямото междучасие на 8 октомври. Според пострадалия Самир Торк биячите са Симеон от същото училище и Христо от Морската гимназия. Най-вероятно в дъното на вендетата е обидено момиче.

Биячите възнамерявали да прикрият случая, като напъхат деветокласника в контейнер и го оставят там. В резултат на жестоките крошета и ритниците в гръдния кош Самир Торк е получил сътресение на мозъка. Детето е освидетелствано в съдебна медицина и по случая работи Първо РУ. За побоя са били известени ръководителите на школото, но според майката на Самир - Росица Торк, никой от тях не й се обадил. По нейни думи те дори не са извикали „Бърза помощ", както и органите на реда, а са накарали Самир да остане за последните два часа. Съпругът й не знае за случая, тъй като работи като лекар в полицията в Сирия.
Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни ще поеме случая. Това заяви шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров и подчерта, че за инцидента той не е бил известен веднага от ръководството на школото.

Самир Торк е в България от 2 години, защото преди това е живял със семейството си в Сирия. Според разказа на майка му съученичката му Илияна се закачала непрекъснато, а той не й отвръщал, понеже е възпитан. Така до четвъртък, когато в голямото междучасие негови съученици, сред които Давид и Любомира, го викат вън, в уличката до арменската църква, за да го попитат защо не обръща внимание на Илияна, разказва детето пред майка си. Самир понечва да си тръгне. В това време пристигат Симеон, който е ученик в „Св. Климент Охридски", и Христо. Симеон хваща Самир отзад, а Христо го предупреждава да не се занимава с Илияна. „Тя постоянно ме преследва по коридорите", отговаря Самир, но те го заплашват, че ако разберат, че той има вземане-даване с нея, ще си изпати. Докато Симеон го държи, Христо му удря силен бокс по лицето, разбива му устната, последват още крошета.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
26.10.2009 Родители на обвинени заради побой ученици организираха среща
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).