Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Звезди на ММК "Art Stars“ сътвориха празник в операта на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:47 / 21.01.2018Коментари (0)2415
Публика от ценители на оперното и оперетното изкуство в препълнената зала на Държавна опера Варна възнагради с бурни аплодисменти участието в "Оперно-оперетна гала" на лауреати от ММК "Art Stars" -2016 и 2017 Анамария Спатарис, Биляна Трайковска (Македония), Лиляна Кондова, Петър Петров, Светлана Иванова и Стефани Кръстева. 

На младите таланти партнираха опитни артисти с международна кариера като Венцеслав Анастасов, Арсений Арсов, Петър Долапчиев, Вяра Железова и също подариха незабравими мигове на публиката с блестящите си солови изяви. На пулта уверено и вдъхновено поведе оркестровите акомпанименти на арии и виртуозни ансамбли талантливият млад диригент Стефан Бояджиев - вече с опит в оперния и симфоничния репертоар.

Възможността младите оперни таланти да участват в този истински празник на музиката бе предоставена от директорката на Държавна опера Варна Даниела Димова, като награда връчена от нея на второто и третото издание на Международен музикален конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството ". Даниела Димова е председател на журито в Категория "Класическо пеене" от основаването на конкурса. Другите участници в журито са проф. Иванка Нинова, която провежда всяка година в рамките на конкурса Майсторски клас в сътрудничество с диригента и пианиста Стефан Бояджиев, също член на оперното жури. 

В новото издание през септември тази година в състава на журито ще влязат Роберта Матели - режисьор, оперна певица и вокален педагог от Италия и Ейми Фримър - професор по оперно пеене в Университета "Тюлейн" в Ню Орлийнс - САЩ. Безспорно това ще допринесе за утвърждаването на международния авторитет на конкурса, към който вече има все по-голям интерес и да очакваме през септември едно много силно издание.

В състава на Международния музикален конкурс "Art stars -Звезди на изкуството", освен категория "Класическо пеене" са и категории "Поп пеене " и "Народно пеене".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: