Звезди на ММК "Art Stars“ сътвориха празник в операта на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:47 / 21.01.2018
2446
Публика от ценители на оперното и оперетното изкуство в препълнената зала на Държавна опера Варна възнагради с бурни аплодисменти участието в "Оперно-оперетна гала" на лауреати от ММК "Art Stars" -2016 и 2017 Анамария Спатарис, Биляна Трайковска (Македония), Лиляна Кондова, Петър Петров, Светлана Иванова и Стефани Кръстева. 

На младите таланти партнираха опитни артисти с международна кариера като Венцеслав Анастасов, Арсений Арсов, Петър Долапчиев, Вяра Железова и също подариха незабравими мигове на публиката с блестящите си солови изяви. На пулта уверено и вдъхновено поведе оркестровите акомпанименти на арии и виртуозни ансамбли талантливият млад диригент Стефан Бояджиев - вече с опит в оперния и симфоничния репертоар.

Възможността младите оперни таланти да участват в този истински празник на музиката бе предоставена от директорката на Държавна опера Варна Даниела Димова, като награда връчена от нея на второто и третото издание на Международен музикален конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството ". Даниела Димова е председател на журито в Категория "Класическо пеене" от основаването на конкурса. Другите участници в журито са проф. Иванка Нинова, която провежда всяка година в рамките на конкурса Майсторски клас в сътрудничество с диригента и пианиста Стефан Бояджиев, също член на оперното жури. 

В новото издание през септември тази година в състава на журито ще влязат Роберта Матели - режисьор, оперна певица и вокален педагог от Италия и Ейми Фримър - професор по оперно пеене в Университета "Тюлейн" в Ню Орлийнс - САЩ. Безспорно това ще допринесе за утвърждаването на международния авторитет на конкурса, към който вече има все по-голям интерес и да очакваме през септември едно много силно издание.

В състава на Международния музикален конкурс "Art stars -Звезди на изкуството", освен категория "Класическо пеене" са и категории "Поп пеене " и "Народно пеене".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).