Звезди ще радват варненци с концерта "Духът на романтизма"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45 / 16.02.2023
487
Прочутият кларинетист Росен Идеалов и пианистката Надежда Цанова ще представят програмата “Духът на романтизма" с творби на Вебер, Брамс, Гаде и Бърнстейн. Концертът е част от проекта на “Елит Проджектс Мениджмънт" “Нова музикална сцена", подкрепен от Национален фонд “Култура".

Романтизмът има своя запазена територия в музиката и в нея ще бъдат поканени варненци, които изберат новия концерт от проекта “Нова музикална сцена". На 17 февруари в Градската художествена галерия на Варна един от най-уважаваните български кларинетисти - Росен Идеалов и пианистката Надежда Цанова ще изпълнят програма, която събира произведения от различни епохи под мотото “Духът на романтизма".

Роденият във Варна Росен Идеалов, потомък на легендарен за морската столица артистичен род, признава, че с голямо вълнение се връща всеки път на родната сцена, която помни таланта на неговия дядо, актьора Идеал Петров. Особено се радва, че концертът ще бъде в Градската художествена галерия - заради акустиката и заради атмосферата на историческата сграда. За пръв път именитият инструменталист ще музицира във Варна заедно с Надежда Цанова, млада просперираща пианистка, с която в последните години той реализира редица съвместни проекти.

В програмата на концерта са включени Grand duo Concertante от Карл Мария фон Вебер, Соната оп. 120, №1 от Йоханес Брамс, "Фантастични пиеси“, оп. 43 от Нилс Гаде и Сонатата за кларинет и пиано от Ленард Бърнстейн.

Цената на билетите е 15 лв. Те се продават на Билетния център на Фестивален и конгресен център Варна. Един час преди началото на концерта билети ще се предлагат на място в Градската художествена галерия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).