Звездно семейство преподава графичен дизайн във ВСУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:09 / 13.03.2023
3176
Звездно семейство преподава графичен дизайн във Варненския свободен университет (ВСУ). Това са Дживан и Звезди Патаре, научи репортер на Varna24.bg.

Двамата водят курс на второкурсниците от специалност "Графичен дизайн“ на ВСУ "Черноризец Храбър". По нестандартен начин представят майсторството и историята на фотографията. Нещо повече – те разкриват пред студентите собствените си знания, опит, философия и мечти за устойчив живот.

В лекциите и упражненията, които водят в университета, талантливите артисти разказват на студентите за Златното сечение във фотографското изкуство, за композицията, светлината и ъгъла на заснемане. Представят съвети за заснемане на портрети и продукти. 

Дживан, индиец по народност, е фотограф с дългогодишен преподавателски опит и от 2009 г. до 2014 г. - треньор на "Canon“ в родината си. Заедно с това притежава бакалавърска степен по фармация и магистърска степен по маркетинг. Преподаването му е изпъстрено със страст и колорит, които се допълват от богатия му опит на пътешественик.

Съпругата му Звезди Патаре е сред блестящите алумни възпитаници на ВСУ "Черноризец Храбър“. След забележителна юридическа кариера, тя промени изцяло попрището и се отдаде на страстта си към модния дизайн и фотографията, като избра Варненския свободен университет за обучение по моден дизайн и магистърска степен по моден стайлинг. "Комбинирането на знанията и уменията от курсовете по фотография и обучението по моден дизайн и стайлинг ми помогна да открия призванието си като фото-стилист. Като фрийлансър съм работила с едни от най-добрите фотографи в България, за които съм създавала декори, реквизит, дрехи и цялостни концепции. Щастлива съм, че се връщам отново в университета и имам възможност да се срещна с талантливите студенти“, споделя Звезди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).