Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна се нареди сред модерните градове в света, които разполагат с 4DX киносалон и мултиплекс
Автор: Стоян Маджиров 16:10 / 28.03.2019Коментари (0)8064
Европейската верига Cinema City откри първия си мултиплекс във Варна с презентация пред журналисти, на която в залата заваля сняг. Ефектната демонстрация е само част от най-ново в кино индустрията - абсолютното кино преживяване 4DX®. Технологията позволява включване на петте сетива на зрителя в преживяването на филма от екрана и стимулацията им с движения, вибрации, водни, въздушни, светлинни ефекти и миризми.

Заедно с най-новия супергерой 4DX®, мултиплексът Cinema City Варна разполага с 12 модерно оборудвани зали, част от които е и зала Dolby Atmos, озвучена с последно поколение система. Инвестицията в изграждането на мултиплекса надхвърля 5 млн. евро. С официалното му откриване Варна се нарежда сред модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX® киносалон и мултиплекс, отговарящ на всички световни стандарти на съвременната кино индустрия. Адресът е Delta Planet Mall, бул. Сливница 185. Новото кино отваря официално за варненци от 29 март 2019 г.

"Щастливи сме да отворим широко вратите на новото кино Cinema City във Варна. Мечтаем си за това отдавна, защото искахме да споделим с кинолюбителите в морската столица нашата представа как трябва да изглежда и звучи изживяването на голям екран. Както сами ще се убедят нашите клиенти, компанията гледа далеч в бъдещето и независимо кое от нашите кина ще изберат да посетят, неизменно ще се радват както на традиционно високо ниво на качество и функционалност, така и ще имат шанса да се докоснат до последните световни иновации. Първата 4DX® зала на морския бряг и 360-градусовото звуково пиршество Dolby Atmos много бързо ще ги убедят в последното. Или иначе казано – най-добрият начин да гледаш филм!“, сподели Десислава Дойкова, маркетинг мениджър на Cinema City България.

С най-новото попълнение в портфолиото на Cinema City броят на мултиплексите, които киноизложителят управлява в България, са 7 в 6 града, а киносалоните с 4DX® са 3. Най-новият във Варна е единствен за българското Черноморие.

Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа започва да навлиза през 2013 г. При нея ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони. Филмовите заглавия в този формат са с уникална "хореография“ и смесица от ефекти, които са в съзвучие с действието на екрана. Всяка 4DX® зала в света

инкорпорира движение на седалките и синхронизация на случващото се на екрана с различен набор от над 21 динамични ефекта. Физически, те се случват чрез специалните модулни седалки и ефектите от обкръжаващата среда, пресъздадени в залата.

До края на 2019 г. сред заглавията, които ще имат и 4DX измерение са Шазам!; Отмъстителите: Краят; Годзила: Кралят на чудовищата; Аладин; Цар Лъв; Замръзналото кралство 2 и Междузвездни войни IX.

Влезте във филма! Абсолютното кино преживяване вече е във Варна.

Билети за всички прожекции в киносалоните на Cinema City Варна вече могат да бъдат закупени освен на касите и онлайн на www.cinemacity.bg/cinemas/varna

Повече за 4DX® технологията може да откриете на сайта на www.cinemacity.bg/4dx и на http://cj4dx.com

За Cinema City

Cinema City България управлява 7 мултиплекса в 6 различни града – София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и Варна. Първият обект с 13 зали е изграден в София през 2006 г. Tова поставя само началото на едно бързо бизнес развитие на веригата в страната. Cinema City държи изключително много на качеството на продуктите, които предлага на своите клиенти и тайната на успеха на компанията се крие в перфектната комбинация от ключови локации на мултиплексите в градовете, театрално разположение на местата, огромни екрани, функционални лоби зони, допълнителна свобода за краката при сядане, отличното качество на звука, IMAX и 4DX® технологии, непрекъснати иновации и разширяване на портфолиото от услуги.

Cinema City България е част от Cinema City International, която има над 85-годишна история като водещ киноизложител. През 2014 г. компанията обединява сили със Cineworld и става втората по големина киноверига в Европа, а през 2018-та и с Regal Entertainment Group, за да се превърне във втората в света със 788 кина в 10 държави, в които годишно има 14,5 млн. прожекции и обслужват над 300 млн. клиенти.

За 4DX®

Компанията CJ 4DPLEX е с централа в Сеул и международни офиси в Лос Анджелис и Пекин. Предлага премиум формати за забавление, като сред найпопулярните брандове са мултисензорната 4DX технология и технологията ScreenX.

Наскоро беше отворен киносалон номер 600, а киноманиаците се радват на 4DX® технологията в 60 държави по света. Към месец март, салоните са вече 620, държавите 62, а местата в тях над 72 000. Компанията продължава динамичната си експанзия, като си партнира с едни от водещите киноизложители по света.

От 2009 г. насам във 4DX® киносалоните по света са показани над 640 Холивудски блокбъстъри и локални заглавия, като зрителите, които са ги посетили, са над 76 милиона.

През годините абсолютното кино преживяване 4DX® получава признание на редица световни форуми, като последната в хронологичен ред е наградата "Иновативна технология на годината“ на Big Cine Expo 2018.

Всяка 4DX® зала в света инкорпорира различен набор от над 21 динамични ефекта за движение на седалките и ефекти от околната среда. Те варират спрямо залата, сценария на филма и вижданията на режисьора и екипа от опитни специалисти.

Всяко заглавие се обработва с помощта на патентована софтуерна система. Екип от над 30 4D дизайнери работят в тясно сътрудничество с Холивудските студиа, за да може крайният зрител да изживее различни аспекти от действието на голям екран и да достигне до нови нива на преживяване на дългоочакваните заглавия през годината.

4DX® преживяването не се препоръчва за деца под 4 години или по-ниски от 100 см, както и за бременни жени, хора с епилепсия, високо кръвно налягане или други сериозни здравословни проблеми. Ето защо, преди да посетят 4DX® и да се насладите на "шоуто“, клиентите е необходимо да се запознаят с подробностите около мерките за безопасност www.cinemacity.bg/4dx-regulations









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: