Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изготвиха впечатляващ проект за нова Очна болница във Варна
Автор: Пламена Николова 11:11 / 10.05.2019Коментари (3)5385
Иновативен и социално значим нов проект за Варна в обществена полза стартира СНЦ “КЧИЗ". Той предвижда изграждането на нова, модерна държавна или общинска Очна болница, съобщиха за Varna24.bg авторите на разработката.  

Реализацията на проекта, има за цел да осигури съвременно медицинско обслужване чрез модерна очна болница (държавна или общинска собственост, към УМБАЛ "Света Марина" – Варна) на европейско ниво за жителите на Варна и региона. Предвижда се поетапно изграждане на нов сграден фонд от нови корпуси и пълно оборудване на болницата изцяло с нова и съвременна апаратура за диагностика, лечение и хирургия на очни заболявания, включително подготовка и обучение на нужните медицински кадри на международно ниво.

Д-р инж. Дойчин Ников, председател на СНЦ “КЧИЗ" коментира: “Очната болница-Варна ще бъде един нов бранд за болници в Европа и лидер в областта на специализираната помощ за очни заболявания в страната и за обучение на професионални кадри на МУ-Варна, други медицински университети от България и за чужбина.

Болницата ще олицетворява последните световни тенденции за изграждане на здравни заведения, целящи намаляването на стреса сред пациентите, чрез комплексно усещане за сигурност и качество, надеждност и доверие. Центъра ще бъде на международно ниво, като ще генерира професионална заетост и възможност за професионално развитие на младите студенти и доктори обучавани от МУ-Варна.

Проекта е напълно иновативен за България и специално за Варна, тъй като ще се реализира с ЕС безвъзмездно финансиране и ще има заложена устойчивост по проекта от 3 години, което ще позволи на болницата да се самофинансира в бъдеще."

Болницата ще разполага с 46 кабинета, оборудвани с последно поколение апаратура за ранна диагностика, 6 операционни, специален сектор за деца, ВИП зона и оптика.

На партерно ниво са разположени приемно фоайе с регистрационно-информационен пост, хигиенни възли за персонал и посетители, включително и за хора с увреждания. Към болницата ще има изпълнени специализирани диагностично-консултативни кабинети. На същото ниво ще бъде разположени аптека и оптика със самостоятелни входове. В аптеката ще се предлагат лекарствени продукти, включително приготвени по магистрална и фармакопейна рецептура с изготвяне на лекарствени форми за очи. В оптиката са обособени приемно със сектор за посетители и оформено работно място за консултации на клиентите, санитарен възел, машинно помещение със сектор за изработка на очила, ремонти и корекции на рамки.

В отделен корпус на етажи от 1 до 3 ще бъдат изградени 2 фоайета със зона за изчакване, манипулационни, специфични очни кабинети, лазерен кабинет, кабинет здравен мениджър, две операционни зали (на етаж) с прилежащи  помещение за предоперативна подготовка на пациента и помещение за подготовка на очно-хирургичния екип. Предвидени са още сестринска стая, кабинети счетоводство, 2 лекарски кабинета, санитарно – битови възли за персонал, стая за почивка на операционният екип, болнични стаи за наблюдение и лечение с общ капацитет от 10 легла, изолационен бокс, сестрински пост, складове чисто и мръсно бельо, кухненски бокс, административни кабинети, помощни помещение за чист и нечист болничен мек постелъчен инвентар, складове за бутилки кислород и въглероден окис, помещение за разделно събиране на отпадъци (битови и болнични).

Всяка стая ще има самостоятелен санитарен възел – баня WC, оборудвани с мивка с течаща топла и студена вода. Осигурена е възможност за стерилизационни дейности в манипулационните.

В сутерена ще бъдат изпълнени складове и други технически помещения. За автомобилно обслужване са осигурени паркоместа на територията на медицинския център – 20 паркоместа.

В болницата ще бъде осигурена достъпна среда във всички структурни звена и техните помещения.

Сградата ще се вписва хармонично и ненатрапчиво в околната среда чрез вътрешни и външни паркове със зеленина. През окачената фасада се осъществява визуална връзка през няколко нива с парка и новопостроена спортна зала.

Гражданите могат да подкрепят проекта за Очна болница тук: https://www.causes.com/campaigns/922113








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.05.2019 г.
0
 
 
Очна болница фалира не заради материалната база, а заради неконкурентността обусловена от персонала и задълженията да лекува всичко изпаднало от частните болници.
Aнонимен
на 10.05.2019 г.
0
 
 
А парцелчето на старата Очна болница кой ще го гушне?
Aнонимен
на 10.05.2019 г.
0
 
 
А какво се случва с проекта за кардиологична болница във Варна,за който от години настоява проф. Чирков и скоро уж му беше обещано от най-високо ниво пълно съдействие?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: