Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отвориха за движение нов участък от ул."Бенковска", знаци объркаха шофьорите
Автор: Пламена Николова 10:10 / 15.04.2019Коментари (0)3427
© Varna24.bg
Ремонтираната отсечка от ул. "Георги Бенковски" в участъка от бул. "Владислав Варненчик" до ул. "Д-р Пискюлиев" е вече отворена за движение, видя репортер на Varna24.bg

По трасето са оформени множество паркоместа за автомобилите, но знаци, забраняващи престоя и паркирането, поставени непосредствено преди "ръкавите" за паркиране, озадачават шофьорите, които се чудят дали са в нарушение, ако спрат там. 

"Знаците се отнасят за самата улица, а не за паркоместата и ако са поставени така, че подвеждат водачите, ще бъдат изместени. Все още по трасето има и знаци, предупреждаващи за ремонт, които също ще бъдат демонтирани съвсем скоро", коментира за медията ни Тихомир Тимов от дирекция "Инженерна инфраструктура" в Община Варна.

Той уточни, че в първият участък от ремонта на ул. "Георги Бенковски" в отсечката от бул. "Сливница" до бул. "Владислав" предстои полагането на последния пласт асфалт, но това ще бъде осъществено в удобно време и няма да отнеме повече от два дни. 

По вече ремонтираните пътни отсечки от улицата са поставени нови тротоарни плочи, кошчета и пейки. Територията е облагородена с ново озеленяване. 

Ремонтите по улицата продължават в последната си фаза в обхвата от ул. "Д-р Пискюлиев“ до ул. "Кракра“, където от 11 април е затворено за движение на автомобили.

Припомняме, че се въвеждат маршрутни промени за автобусна линия 14 само в посока Почивка, съобщават от общинската фирма "Градски транспорт“. На кръстовището на бул. "Вл. Варненчик“ с ул. "Д-р Пискюлиев“, автобусите ще завиват наляво по булеварда, ще обслужват спирки "Тракия“ и "Катедралата“ в посока "Почивка“. На кръстовището с бул. "Мария Луиза“ автобусите ще се включват по утвърдения маршрут на линия 14. Няма да се обслужват спирки: "Кооперативен пазар“, "Георги Кирков“ и "Козирката“.

Ремонтните дейности по ул. "Г. Бенковски“ се осъществяват по проект по "Благоустрояване на междублокови пространства в подзона район "Одесос" 1, включващо реконструкция на ул. "Георги Бенковски", в участъка от бул. "Сливница“ до ул. "Кракра“ вкл. eлементи на предблоковите пространства в участъка между ул. "Цар Петър“, ул. "Парижка комуна“, ул. "Кракра“ и ул. "Георги Бенковски“, финансирани по ОП "Региони в растеж“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: