Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представиха обновената клиника по неврохирургия към МБАЛ "Св. Анна"
Автор: Пламена Николова 17:06 / 11.06.2019Коментари (0)3425
Клиниката по неврохирургия към МБАЛ "Света Анна" във Варна е с напълно обновена база. Това съобщи пред медии директорът на болничното заведение д-р Красимир Петров, предаде репортер на Varna24.bg.

"В неврохирургия беше извършен ремонт, какъвто не е правен от 25 години. Това беше последната клиника, която се намира в старата сграда, която не беше ремонтирана. Всички стаи са преведени във вид, спрямо европейските изисквания. Подменена е напълно канализацията, има отделни бани и тоалетни във всяка стая. Има изградена газова инсталация, обновени са напълно операционните зали. Стойността на ремонта е около 570 000 лв., като 520 000 лв. са осигурени от Министерство на здравеопазването.

След като успяхме да завършим всички отделения във въпросния блок, сме помислили и за общите части. Оправени са парапетите, където се случи нещастието с детенцето, подновени са и двата асансьора с 50 000 лв., отпуснати също от МЗ. Това, което остана да се оправи в старата сграда, е фасадата.

Легловата база се запазва, екипът също се запазва, надявам се да има повече хора даже. Започна да се забелязва увеличение в заработката. При нас най-често се работят травми, колегите са специализирани в тежки операции на главния и гръбначния мозък. Техниката ни е на световно ниво. Разполагаме с най-добрия операционен микроскоп на балканския полуостров.

Надяваме се да бъдат завишени клиничните пътеки за много от услугите ни, за да може да оцелеем и поддържаме големия брой персонал. Знаете, че при нас работят над 1200 човека, около 300 са дежурните 24 часа в денонощието. Вярно е, че ние и други болници като нашата, губят доста от неосигурените пациенти. Но въпросът ще бъде решен тогава, когато държавата се сети, че спешната помощ, която е неин приоритет, не е само доболнична. Това е основния проблем, който се опитах да обясня в София. Основното лечение на болните, не се извършва в линейки, а в болници. Би трябвало да има персонал, осигурен от държавата", заяви специалистът.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: