Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Туроператор: Варна се нуждае от повече атракции, за да привлича туристи целогодишно
Автор: Пламена Николова 08:30 / 01.05.2019Коментари (3)2950
© Varna24.bg
Варна се нуждае от повече атракции, за да привлича туристи целогодишно. Това сподели за Varna24. bg Герчо Герчев, туроператор, който работи предимно с полски туристи.

"Дали ще са повече поляците това лято във Варна не мога да кажа. В България нямаме статистика. Така е, защото примерно една велика немска фирма сключва договор с хотелите и ще праща туристи. Логично е да мислим, че това ще бъдат немци, ама не са. Вместо тях пристигат чехи, поляци, руснаци, унгарци, словаци... Искам да кажа, че начинът, по който е организиран сега туризмът не показва националния признак. Миналата година в България са гостували 400 000 поляка. Летище Бургас е топ дестинация за Полша. Така, че аз очаквам едно добро лято за полските туристи. Разбира се има много особености, с които ние, колегите от туризма, трябва да се съобразяваме. Ние помним времето, когато полската реч беше най-популярната във Варна през лятото. По него време сезонът за частните квартири във Варна започваше в началото на март и свършваше в края на октомври. Няма да се върне това време, минало е.

Но за да имаме повече туристи трябва Варна да стане наистина морски град. Казвам го това с болка, тъй като Варна за моите туристи е крайморски град. Според мен фатално закъснение имаме с връзката между Морска гара и квартал "Аспарухово“.  Говори се за втори мост над езерото, да, нужен е. Ще са нужни милиарди и ще бъде направено след десетина-петнайсет години. За моите внуци. А може съвсем спокойно за една година да се реши транспортът достъпно за "Аспарухово". По прост европейски начин – ферибот! Примерът е много близък и е в Белослав. Аз не знам защо морска Варна все още не е решила този проблем по нормален морски начин. Защото този ферибот освен транспорт ще бъде и атракция като говорим за туристите.  

Във Варна няма по принцип атракции, не само морски. Пристигат туристи и са свикнали да има някакви събития около центровете по туризъм, а в района на Варна няма развлекателен център. Да, струва много пари, вярно е. Но и другаде струват пари, пък ги има. Един друг град край морето, на едно друго море, Венеция, която има подобни климатични проблеми както Варна, т.е. морски плажове, къс сезон, се е постарала да има дълъг туристически сезон. Просто има атракции, фестивали и какво ли не. По мое лично мнение световноизвестните варненски фестивали са световноизвестни само във Варна", каза Герчо Герчев. 

Според туроператора новият варненски булевард е крайно необходим, макар и твърде закъснял във времето.  

"Многострадалният" бул. "Левски“ е ужасно закъснял, но безкрайно нужен. Той е бил обсъждан още преди 15 години, но никой до момента не се беше решил да реализира този проект, който лично на мен много ми харесва и смятам, че това високоскоростно трасе е безкрайно нужно на Варна. Варна иска да бъде нормален европейски град. Този нормален европейски град трябва да има нормална инфраструктура и тази вътрешноградска магистрала е точно това, което е нужно. Не може пътникът, който идва от Запад откъм София, Шумен или Русе и желаейки да продължи към "Златни пясъци" да трябва да мине през тези "термопили“, наречени център на Варна. Що се отнася до въпроса дали наклоненото кръгово би се превърнало в атракция за туристите, ще кажа, че съм много любопитен на тема "булевард“, тъй като съм вело ориентиран. Успях да премина с велосипед цялото трасе – от РЗИ до езерото. Виждам, че пътникът, когато пътува по булеварда ще види само две бетонни стени в ляво и дясно. Булевардът е в траншея. Няма лошо. В Европа, за да обезшумят булевардите строят такива високи стени шумоизолиращи. При нас това се получи по един естествен начин. Що се отнася до критиките за наклона и формата на кръговото, ще си послужа с една шега: Дядо поп казва, че прекаления светец и Богу не е драг! Дали ще бъде елипсовидно, кръгло или друго, това кръстовище има една важна задача - да осигури безконфликтно преминаване на превозните средства. Работя с полски туристи и именно за моите туристи този булевард е страшно важен. Факт е, че поне половината поляци в България пристигат с автобуси по магистрала "Хемус“ и минават през Варна. И затова е много важно да продължат през Варна през една съвременна пътна отсечка, каквато е новият бул. "Левски", допълни Герчев.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.05.2019 г.
0
 
 
Да,нуждае се от повече чисто голи, дибидюс ку*ви с големи ци*и и задници до 40г.От това по-голяма атракция,здраве му кажи!
Aнонимен
на 01.05.2019 г.
0
 
 
Водете ги на наклоненото кръгово, да видят що е то ЕнжЕнерна мисъл. рџ?Ѓ рџ?Ѓ
Aнонимен
на 01.05.2019 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: