Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненска трагедия заради много пиян шофьор!
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 24.10.2019Коментари (0)7870
© Виждам те КАТ-Варна
Окръжен съд – Варна призна за виновен 45-годишния Васил В., за това че като водач на лек автомобил, след употреба на алкохол катастрофирал и причинил по непредпазливост смъртта на жената, с която живеел и средна телесна повреда на друг негов спътник. Съдът прие за съвместно разглеждане и гражданските искове на дъщерята и сина на починалата, всеки в размер на 100 000 лв.

На 05.05.2019 г. във Васил В. заедно със жена си и негов приятел отишли в заведение, където подсъдимият употребил голямо количество алкохол. Около 19.40 часа тримата решили да се приберат с автомобила в кв."Вл. Варненчик", където живеели, като колата управлявал Васил. Движейки се в кв."Вл.Варненчик' по бул. Света Елена" в посока бул.Константин и Фружин", в близост до автобусна спирка "Стадиона Владиславово" той загубил управление над автомобила и се блъснал фронтално в метален стълб.

В резултат на удара, пътникът на задната седалка, който бил без поставен предпазен колан, полетял напред, при което затиснал с тялото си пътуващата на предната седалка жена, която в резултат на травмите от удара по-късно починала.

Водачът бил тестван на място с техническо средство Дрегер, което показало концентрация на алкохол в издишания въздух 2,94 промила.

Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на защитата на Васил В. за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието "лишаване от свобода“, което е наложил с 1/3.

Варненският окръжен съд наложи на подсъдимия Васил В. наказание "лишаване от свобода“ за срок от 7 години и 4 месеца след редукцията, като му наложи и наказание лишаване от право да управлява автомобил за срок от 5 години.

Подсъдимият е осъден да заплати обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на деянието – 60 000 лв. на дъщерята и 25 000 на сина на загиналата, ведно със законната лихва върху нея, считано от 05.05.2019г. , до окончателното й изплащане.

Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: